Doe jij mee met de Helmond Sport “Buurt League”

Vanaf 17 april start Helmond Sport Samen in samenwerking met LEVgroep,
JIBB en diverse wijkraden met de Helmond Sport Buurt League. Dé
straatvoetbalcompetitie tussen verschillende wijken in Helmond waarbij
het niet alleen draait om de sportieve prestaties van het team, maar
juist om de maatschappelijke doelen.

Door middel van een spannende voetbalcompetitie én een maandelijkse buurtbijdrage (gedurende de competitie) die de teams voor hun wijk uitvoeren, zijn belangrijke punten te verdienen. Jongeren tussen de 12 en 16 jaar oud leren tijdens de competitie wat het betekent om te winnen, te verliezen en om samen te werken. Ook komen zij in aanmerking voor leuke prijzen!

De competitie
De Helmond Sport Buurt League gaat op 17 april 2014 van start tijdens een kick-off in het Lavans Stadion. De competitie duurt van april tot en met oktober. De teams spelen ongeveer eens in de drie weken, zoveel mogelijk in hun eigen wijk tegen elkaar. De speeldag wordt door de thuisspelende ploeg bepaald en is op een vrijdagmiddag/avond of zondagochtend. Ook zijn er een aantal gezamenlijke speeldagen en kunnen de teams zich opgeven voor trainingen die door de spelers van het eerste elftal van Helmond Sport worden verzorgd. In de zomervakantie wordt er niet gespeeld.

Wil jij meedoen aan de Helmond Sport Buurt League? Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud (j/m) en kom je uit Helmond? Stuur dan snel een e-mail met je gegevens naar [email protected]. Volg de Helmond Sport Buurt League ook via Facebook.com/buurtleague!

Mede mogelijk gemaakt door
De straatvoetbalcompetitie met maatschappelijke doelen wordt opgezet door Helmond Sport Samen in samenwerking met LEVgroep, JIBB en diverse wijkraden. Ook zullen er veel vrijwilligers bij het project betrokken worden. Het project wordt door verschillende partners mogelijk gemaakt, zoals ZuidZorg, woningbouwcoporaties, gemeente Helmond en de Rabobank.

bron : Helmond Sport