Kenny Teijsse wil fit blijven en spelen voor Helmond Sport

Foto:

In de winterstop maakte Kenny Teijsse op huurbasis de overstap van FC
Utrecht naar Helmond Sport. Vorig seizoen werd de linkspoot ook al
verhuurd, toen aan FC Oss. De linksback heeft dit seizoen wat last gehad
van blessures, maar is nu geheel fit en klaar voor het slot van de
competitie.

Kenny Teijsse is gelukkig met zijn overstap naar Helmond Sport. “Aan het begin van dit seizoen nam Helmond Sport al contact op met mij. Echter wilde ik op dat moment graag voor mijn kans gaan bij FC Utrecht. In de winterstop liet Helmond Sport opnieuw blijken dat ze mij graag wilde hebben. Het geeft je een goed gevoel als een club zoveel vertrouwen in je heeft.” Teijsse besloot uiteindelijk om de stap naar Helmond Sport te maken. “Ik ben blij dat ik bij Helmond Sport speelminuten kan maken in een leuke spelersgroep met veel kwaliteit.“

Zowel binnen als buiten het veld heeft Teijsse het goed naar zijn zin in Helmond. “Op dit moment woon ik in Brandevoort en dat bevalt me prima. Het is een mooie buurt en er hangt een ontspannen sfeer. Ik voel me hier erg op mijn gemak.”

Bij aankomst in Helmond was Teijsse nog niet wedstrijdfit. Op het trainingsveld werkte hij hard aan zijn herstel. “In het begin van het seizoen heb ik mijn enkelbanden afgescheurd en in de winterstop heb ik de binnenband in mijn knie opgerekt. Gelukkig ben ik daar nu helemaal van hersteld!” Inmiddels heeft de 21-jarige Amsterdammer al een aantal basisplaatsen achter zijn naam staan.

“Dit seizoen wil ik graag fit blijven en alles spelen.”

De verdediger weet wat er van hem wordt verwacht. “Mijn eerste taak is het uitschakelen van mijn directe tegenstander, maar daarnaast krijg ik ook de ruimte om in aanvallend opzicht van meerwaarde te zijn. Ik kom dan ook graag mee op en wil een belangrijke bijdrage leveren ten aanzien van het creëren van kansen.”

Helmond Sport – SC Telstar
“Vorig seizoen heb ik met FC Oss tegen SC Telstar gespeeld. Toen maakte de ploeg op mij een goede indruk. Ook dit jaar vind ik dat ze een prima team hebben. De laatste tijd is SC Telstar erg goed bezig, ze pakken veel punten. We zullen dus vol aan de bak moeten en alles moeten geven. Als we met de nodige strijd en passie het veld in gaan, dan heb ik er vertrouwen in dat we deze wedstrijd gaan winnen. Ik voorspel dan ook een 2-0 overwinning voor Helmond Sport!”

bron : Helmond Sport