Helmond Sport heeft in de strijd om de resterende play-off plaatsen
het enorme overwicht tegen het laag geklasseerde Telstar niet in de
score uit te drukken. De thuisclub nam vanaf het begin het
initiatief, waarbij (net zoals vorige week tegen Fortuna Sittard)
Stanley Elbers de meest dreigende speler was.

De assist voor de vroege openingstreffer kwam ook op zijn naam, al betrof het hier een door hem genomen vrije trap. Serhat Koc werd bij de tweede paal helemaal vrijgelaten door de verdediging van “De Witte Leeuwen”, tot zijn eigen verbazing kon de kleine spits met zijn hoofd scoren (6′ ;1-0). Stanley Elbers zou binnen tien minuten tijd ook zelf twee maal in scoringspositie komen, maar net zoals afgelopen vrijdag waren deze niet besteed aan de ex-speler van ADO Den Haag.

Eerst kwam hij vrij voor doel van Cor Varkevisser, maar schoot vervolgens met rechts tegen deze keeper aan. Even later zou hij vanaf tien meter een opstuitende bal hoog over het doel schieten.

Halverwege de eerste helft ebde het Helmondse overwicht wat weg, de gasten wisten in deze periode na een vrije trap van Kevin Brands voor het eerst gevaarlijk te worden, maar doelman Van der Steen wist de inzet van verdediger Mac Intosch nog net te keren. Na de rust ging het zwakke Telstar nog wat verder van het eigen doel afspelen, maar eigenlijk was dit een regelrechte zelfmoordtactiek. Als HS wat zorgvuldiger was geweest met de enorme ruimte die het kreeg, zou elke aanval in een doelkans hebben geresulteerd.

In buitenspelpositie lopen en/of een slechte eindpass zorgde er echter voor dat een dozijn veelbelovende aanvallen al vroegtijdig om zeep werden geholpen. Honderd procent doelkansen bleven er desondanks voldoende over om de wedstrijd te beslissen, en dit bleef zo doorgaan tot in de slotfase. Drie minuten voor tijd kwam Kazlauskas vrij voor doel, maar ondanks een paar afspeelmogelijkheden slaagde de Amerikaan er niet in om een goede keuze te maken. Twee minuten voor tijd kreeg HS de laatste kans op de beslissende 2-0, maar Sequeira kopte een voorzet van invaller Marc Koot vanaf vijf meter naast.

In de laatste minuut van de officiele speeltijd sloeg het noodlot toe. Telstar was in de gehele tweede helft niet verder gekomen dan een kopbal op de paal van Mac Intosch, maar ingeleid door balverlies op het middenveld van Davy Brouwers (met nog vier medespelers voor de bal) kon het dodelijk ‘omschakelen’. De nog voorinstaande centrale verdediger Toine van Huizen werkte af als een echte aanvaller (90′ ;1-1).

Toen een gedeelte van de 1.479 toeschouwers al teleurgesteld het Lavans Stadion had verlaten, kreeg HS alsnog een kans op de zege. Een goede kopbal van invaller Mark Janssen na een corner werd nog door een verdediger op de lijn gekeerd, geluk had HS in deze wedstrijd evenmin als vernuft. HS daalt na dit vijfde gelijkspel op rij naar de elfde plaats op de ranglijst, een positie die niet voldoende is voor deelname aan de play-offs. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd bij koploper Dordrecht.

bron : Helmond Sport