Johan Cruyff Court Toernooi wederom succesvol

Ieder jaar organiseert Helmond Sport in samenwerking met de Johan Cruyff
Foundation het Johan Cruyff Court Toernooi voor kinderen uit groep 7 en
8 van basisscholen in Helmond.

Dit jaar namen er maar liefst 6 basisscholen met 16 teams deel aan het voetbaltoernooi op het voetbalcourt aan de Hermelijnstraat. Tijdens het voetbaltoernooi staat alles in het teken van ‘respect’, een belangrijke waarde binnen het voetbal.

Het toernooi bestond ook dit jaar weer uit 3 fanatieke dagen vol voetbal en plezier. Door het grote aantal deelnemers werd het Johan Cruyff Court toernooi over meerdere woensdagmiddagen verspreid 12, 19, en 26 Maart. Gisteren vonden de finales plaats. We hebben 3 fantastische dagen gehad met prachtig weer, op de finale dag een kleine drup maar dat weerhield de teams niet.

De winnaars van het jongenstoernooi CBS De Rank
de-rank-cruyff

Het toernooi stimuleert de kinderen van verschillende basisscholen in Helmond om in beweging te komen en te sporten. Met ruim 140 deelnemers is dat dit jaar zeker weer gelukt! Cbs de Rank mag zich bij de jongens de grote kampioen van het toernooi noemen. Bij de meisjes werd Sint Trudo eerste met een beter doelsaldo dan Cbs de Rank. De winnende teams mogen in april deelnemen aan de kwartfinales in Tilburg!

Het doel van het toernooi is om de kinderen ook iets bij te brengen over het belang van respect in het voetbal. Voorafgaand aan de wedstrijden hebben de aanvoerders van elk team hun handtekening gezet op de respect vlag. Hiermee hebben ze de belofte gedaan namens het hele team om met respect te zullen voetballen gedurende het toernooi.
Aan het einde van het toernooi werd er dan ook niet alleen een prijs voor de winnaar van het toernooi uitgereikt, maar ook de minstens even belangrijke prijs voor het sportiefste team van het toernooi. Hoewel eigenlijk alle deelnemers met respect hebben gevoetbald werden de respect awards gewonnen door de teams: Basisschool Dierdonk (meisjes) en De Vuurvogel (jongens).

bron : Helmond Sport