Wederom nederlaag voor Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanavond in Dordrecht met 1-0 verloren van de
koploper van de Jupiler League. De nieuwe hoofdtrainer Jan van Dijk
had de basisformatie in vergelijking met de laatste wedstrijd tegen
Telstar op een aantal plaatsen gewijzigd.

Siers en Lammers maakten plaats voor Visser en Luckermans, daarnaast ging Kazlauskas van het middenveld terug naar de rechtsbackpositie. De bedoeling was om zover als mogelijk naar voren te spelen, maar de open kans die Youri Loen al na 35 seconden(!) kreeg zal uiteraard niet de bedoeling zijn geweest.

Doelman Wouter van der Steen wist de inzet van de Dordtse middenvelder wel te keren, maar in de daaropvolgende corner werd hij alsnog gepasseerd. Linksbuiten Erixon Danso kreeg de bal via de vuisten van de (later in de wedstrijd) uitblinkende doelman in de voeten, zijn inzet verdween in de linker benedenhoek (2′ ;1-0).

Nog in dezelfde minuut kreeg HS zijn eerste doelkans, na een pass van Kazlauskas verscheen Davy Brouwers vrij voor doelman Hahn. Een goede minuut later kwam ook Koc in scoringspositie, maar net zoals vorige week tegen Telstar ging HS niet goed met de kansen om. Ook ‘halve’ kansen voor Elbers en Teijsse troffen geen doel, maar het grootste onheil moest toen nog komen.

Jeffrey van Nuland haalde na 25 minuten spelen Rihairo Meulens van achteren onderuit, zijn motivatie zal ongetwijfeld zijn geweest dat de rechtsbuiten alleen op Van der Steen dreigde te gaan. Voor zover dat nog nodig is zou de Helmondse doelman later in de wedstrijd (opnieuw) bewijzen dat hij dit soort situaties regelmatig winnend afsluit, de rode kaart die Van Nuland van scheidsrechter Braamhaar kreeg kwam hoe dan ook veel zwaarder aan dan een eventueel tegendoelpunt.

De numerieke minderheid haalde meteen veel swung uit de wedstrijd, HS moest noodgedwongen verder naar achteren spelen (zo zakte Visser terug naar de verdediging, waar hij het overigens prima deed), Dordrecht was niet bij machte om het spel te maken. Ook in de slotfase van de wedstrijd toen ook Ferry de Regt naar voren werd gestuurd, slaagde de koploper er nauwelijks in om te profiteren om de enorme ruimte in de Helmondse achterhoede.

Mocht er dan toch een Dordtenaar vrij voor Van der Steen opduiken, wist de Helmondse doelman (zoals eerder vermeld) steevast reddend op te treden. Zodoende bleef tot op het laatste moment de spanning in de wedstrijd, maar de geeneens onverdiende gelijkmaker zou niet meer vallen. 

HS zakt na deze nederlaag naar de dertiende plaats op de ranglijst, om de play-offs te bereiken dient HS nog drie ploegen in te halen (Jong Ajax en PSV tellen hierbij niet mee). Volgende week vrijdag kan daarmee een begin worden gemaakt, dan komt FC Volendam (dat een punt meer heeft) naar het Lavans Stadion.      

bron : Helmond Sport