B1 kampioen door overwinning MVV

VVV/Helmond Sport B1 is vanmiddag kampioen geworden in de eerste divisie voor B-junioren, het team van Mario Verlijsdonk won zelf 1-0 van MVV, terwijl naaste concurrent Almere City FC met 1-0 onderuit ging bij FC Den BoschAan het kampioenschap is tevens promotie verbonden naar de landelijke eredivisie, het is de eerste keer in de historie dat een Helmonds jeugdteam in de leeftijdscategorie tot 17 jaar op het allerhoogste niveau gaat spelen.

In de eerste helft had de B1 duidelijk het betere van het spel tegen de hekkensluiter, na vier minuten kreeg het via een kopbal van Erwin Korkmaz de eerste kans op de openingstreffer. Een te korte terugspeelbal van een Maastrichtse verdediger bracht vervolgens Marijn van Heugten in scoringspositie, twee minuten later ging de bal daadwerkelijk het doel in. Een vrije trap van middenvelder Wietse van Lankveld werd door spits Max Kuznik bij de tweede paal op fraaie wijze achter doelman Wouter Pastoor gekopt (19′ ;1-0).
Nog geen vier minuten later was het Stijn Brinkman die zijn inzet van dichtbij nog door een verdediger zag gekeerd, daarna was het gedaan met de kansenreeks. Na de rust was het zelfs gedaan met het overwicht van de aanstaande kampioen, de Limburgers besloten (met succes) wat vroeger druk te gaan zetten.
Spits Thom Senden had de gelijkmaker op de voet toen hij zelfs keeper Roy Oomen al had gepasseerd. In de restant van de tweede helft was Jong VVV/HS B1 nog een paar keer op de counter gevaarlijk, Kuznik had de kans op zijn tweede treffer van de middag, en ook aanvallende middenvelder Marijn van Heugten had de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen na een lange solo.

Na een zenuwachtige slotfase en een nog zenuwsloperige periode waarin het wachten was op de uitslag van naaste concurrent Almere City, kon het kampioensfeest losbarsten in het Lavans Stadion.