Helmond Sport heeft de hoop om de play-off’s te bereiken levend gehouden
door in Almere met 0-1 te winnen. Hiermee kwam tevens een reeks van
zeven wedstrijden zonder zege ten einde, de laatste overwinning dateerde
al van 14 februari (3-1 thuis tegen FC Oss).

Toch zag het er in de eerste helft niet naar uit dat HS met een resultaat de Flevopolder zou gaan verlaten, de thuisclub (die de laatste vier wedstrijden had gewonnen) kreeg een hele rits kansen om de score te openen, Ricardo Kip, Charles Dissels en Soufyan Ahannach vonden echter Van der Steen op hun weg.

Even later kon spits Vincent Janssen alleen op de uitblinkende doelman af, maar besloot vervolgens om het rechtstreekse duel maar niet aan te gaan (gezien de statistieken niet geheel onbegrijpelijk) en de bal af te geven op de meegelopen Kip. Deze kwam echter in een te moeilijke hoek om nog te kunnen scoren, waardoor ook deze kans verloren ging.

Helmond Sport was tot dan toe niet verder gekomen dan een kopbal van Kenny Teijsse (net over), de huurling van FC Utrecht stond vandaag voor het eerst als linksbuiten opgesteld, als vervanger van de geblesseerde Stanley Elbers. De linksbackpositie werd nu ingevuld door Joey Brock (hij maakte vandaag zijn debuut in het eerste elftal), in het beloftenelftal speelde hij al een aantal keren op deze plaats.

Dit debuut duurde echter maar 38 minuten, trainer Jan van Dijk besloot op dat moment om het elftal “om te gooien” en met twee spitsen (Janssen en Koc) te gaan spelen. Op het viermansmiddenveld kwam invaller Andreas Luckermans erbij, Teijsse ging weer terug naar de voor hem vertrouwde linksbackpositie. Vanaf dat moment zou het met HS stukken beter gaan, maar volgens Jan van Dijk had net zoveel te maken met een verbeterde mentaliteit dan met een verbeterde tactiek.

Toch kreeg HS nog voor de rust (en de donderpreek van Jan van Dijk) een tweetal kansen, een voorzet van Teijsse bereikte bijna de inlopende Visser. Dezelfde Teijsse zag op slag van affluiten zijn kopbal uit een corner nog op de doellijn gekeerd. In de tweede helft zette HS deze lijn voort, opnieuw stond Teijsse aan de basis van een kans, nu was het Koc die deze miste.

Een minuut later was het wel raak, invaller Andreas Luckermans schoot vanaf twintig meter op fraaie wijze raak (54′ ;0-1). In het vervolg van de tweede helft slaagde HS er over het algemeen goed in om de thuisploeg ver van het eigen doel te houden, verder dan een kans van spits Vincent Janssen kwam de nummer zestien van de Jupiler League niet. Het laatste spannende moment was een vrije trap net buiten de zestien, maar doelman Van der Steen zag in de inzet van Kip net naast zijn doel gaan.

HS stijgt na deze zege naar de elfde plaats op de ranglijst. Om de play-off’s te halen moeten er nog tenminste drie ploegen worden ingehaald, daarvoor resteren nog drie speelrondes. A.s. vrijdag dient er in het eigen Lavans Stadion hoe dan ook gewonnen te worden van Jong Twente.

bron : Helmond Sport