Rally Team Brabant maakt flinke Crash (filmpje)

Foto:

Een dikke grijze mistdeken
lag zaterdag over het Belgische Tielt waar Antoine en Johan deelnamen aan de TAC
Rally. Vol goede moed en zeer gemotiveerd werd er gestart voor de eerste
klassementproef. Helaas kwamen zij de mist niet meer uit, 500 meter voor de
finish was de rally over en uit voor de heren.

Met een auto die na een rebuild bij Van Hoof Sport weer helemaal fris was en een supervoorbereiding was het team er helemaal klaar voor. Niets stond het team in de weg om wederom een heel goed resultaat neer te gaan zetten en zodoende punten te halen voor het Belgische Kampioenschap.

De zaterdag begon met erg dichte mist, echter was deze er vrijdag met verkennen ook al geweest dus het vertrouwen bleef. Op de ruim veertien kilometer lange eerste klassementsproef werd ondanks de hele moeilijke omstandigheden heel snel het goede tempo gevonden. Er werden geen fouten gemaakt en alles liep gesmeerd. Helaas ging het in de laatste bocht voor de finish toch ineens mis. “Antoine stuurt de auto in maar de auto wil niet en we glijden op het split rechtdoor. Een snelle reactie van Antoine mocht niet baten en we doken rechtdoor met de neus van de Mitsubishi de sloot in. Een halve radslag bracht ons daarna de nodige schade waardoor het over en uit was. Onze doelste lling, een potentiële top tien klassering, was meteen naar de haaien” aldus Johan Findhammer.

De crash is te gebeurd iets na de 5e minuut

Kleine troost voor het team is dat achteraf blijkt dat er nog een aantal collega’s meer zich verslikt hebben in deze bocht. Daarnaast is er ook het gegeven dat van de eerste twintig gestarte equipes er maar slechts acht de finish bereikten van deze zware en moeilijke wedstrijd.

De aandacht gaat nu uit naar het herstel van de Mitsubishi Lancer Evo X. De auto moet over twee weken weer klaar zijn om deel te nemen aan de Rally van Wallonië rondom het Belgische Namen. Gisteren is er al een slag gemaakt, de Evo is schoongemaakt en na een eerste inspectie is er al begonnen met demonteren. Zoals het er nu uitziet lijkt het alleen plaatschade en zijn er (nog) geen technische mankementen naar voren gekomen. Het team gaat de uitdaging aan om binnen zo’n korte termijn de auto weer helemaal klaar te hebben.