“Voor ons is het belangrijk dat we drie punten pakken”

Davy Brouwers is één van de vier spelers in de selectie van Helmond
Sport van Belgische komaf. De rechtsbuiten is bezig aan zijn tweede
seizoen in Helmond. De in Genk geboren aanvaller heeft dit seizoen al 14
keer gescoord en is hiermee topscoorder van de ploeg.

Brouwers kan zowel op het middenveld als in de aanval spelen. Toch voelt hij zich in de voorhoede het meest op zijn gemak.

“Ik denk dat mijn kwaliteiten meer tot uiting komen als ik dicht bij het doel van de tegenstander speel. Ik ben een speler die voor diepgang zorgt in de ploeg. Daarnaast sta ik vaak op de goede plek en ben ik rustig voor het doel.”

Brouwers neemt ook vaak de strafschoppen van Helmond Sport. De Belg wist het doel dit seizoen al regelmatig te vinden vanaf de stip. “Het is niet zo dat we een lijstje hebben met penaltynemers. Wie zich goed voelt, neemt de strafschop. Sinds mijn eerste gemaakte strafschop ben ik ze eigenlijk gewoon blijven nemen. Ik denk wel dat zodra ik mis, iemand anders de strafschop zal gaan nemen.” De penalty die Brouwers het meest bijstaat is die van dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

In de blessuretijd mocht de aanvaller aanleggen van 11 meter. Zijn onberispelijk genomen strafschop zorgde voor de winnende treffer, 2-1. “Een mooi moment. Binnen tien minuten bogen we een 1-0 achterstand om. Het is een heerlijk gevoel om in de laatste minuut het winnende doelpunt te mogen scoren.”

Helmond Sport – Jong FC Twente
Aanstaande vrijdag neemt Helmond Sport het thuis op tegen Jong FC Twente. “Eerder dit seizoen hebben we het lastig gehad in Enschede. De wedstrijd eindigde toen in 0-0. Voor FC Twente, PSV en Ajax is het natuurlijk ideaal dat zij in de Jupiler League mee kunnen spelen. Voor de andere ploegen is het soms lastig dat je niet weet welke spelers je tegenover je gaat krijgen.

De samenstelling van de selectie verschilt per wedstrijd. De ene keer doen er een aantal spelers van de A-kern mee en de andere keer niet. Zo speelden eerder in het seizoen Wisgerhof en Schilder mee in de wedstrijd tegen Helmond Sport. Het is lastig te voorspellen wat voor wedstrijd het vrijdag gaat worden. Voor ons is het belangrijk dat we drie punten pakken. Ik voorspel dan ook een 2-0 overwinning.”

bron : Helmond Sport