Helmond Sport sluit seizoen af met nederlaag

Helmond Sport heeft het seizoen 2013-2014 afgesloten met een 1-2
nederlaag tegen FC Den Bosch. Voor het team van Jan van Dijk stond er in
deze laatste competitiewedstrijd niets meer op het spel, dit in
tegenstelling tot de provinciegenoten die zich rechtstreeks wilden
kwalificeren voor de tweede ronde van de play-off’s.

In de beginfase vielen er twee spelers op, FC Den Bosch-spits Erik Quekel en HS-doelman Wouter van der Steen, en dan is het overbodig te vermelden waar het spel zich voornamelijk afspeelde. De ex-spits van Helmond Sport ging een aantal keren het duel aan met de Helmondse keeper, maar verloor deze allen. Niet alleen werden zijn inzetten gestopt door de Helmondse doelman, eenmaal werd hij zelfs door Van der Steen (die met de bal aan de voet buiten zijn eigen strafschopgebied was gekomen) omspeeld.

Dat HS in deze eerste helft op voorsprong kwam was dan ook tegen de veldverhouding in, dat deze openingstreffer uit een spelhervatting kwam was minder verrassend. Een corner van Jeffrey van Nuland werd door een andere verdediger Kenny Teijsse van dichtbij aschter doelman Bruno Appels gewerkt (36′ ;1-0).

De tweede helft begon net zo als de eerste, Erik Quekel trok in de openingsfase de meeste aandacht. Scheidsrechter Kevin Blom toonde hem al in de eerste minuut de gele kaart voor zijn zoveelste overtreding, en een paar minuten later miste hij zijn zoveelste kans. Een kwartier later liet Istvan Bakx (bijgenaamd de ‘Google-spits’) zien hoe je doelman Van der Steen wel kunt passeren (63′ ;1-1). Quekel zelf leek hiervan geleerd te hebben, want vier minuten slaagde ook hij er in om de bal onder Van der Steen in het doel te werken (67′ ;1-2).

Met Ferry de Regt als ‘stormram’ en invaller Karim Bridji probeerde Jan van Dijk nog een slotoffensief te ontketenen. De Nederlandse Algerijn (die in het seizoen 2005-2006 bij Helmond Sport veel indruk maakte) kreeg hierin nog de kans op de gelijkmaker in zijn laatste wedstrijd voor HS, maar vond doelman Appels op zijn weg. Met vier verdedigers op de middellijn maar wel met Van der Steen in de voorste linie (de samenhang was in de blessuretijd duidelijk verdwenen) verstreken de laatste seconden van het seizoen waarin HS uiteindelijk als dertiende eindigde.

bron : Helmond Sport