Trainingsweek Helmond Sport zit er weer op

Foto:

Het zit er helaas alweer op, de Helmond Sport trainingsweek 2014.
Precies 130 kinderen hebben met veel plezier deelgenomen. In het Lavans
Stadion werd er onder leiding van verschillende Helmond Sport trainers
drie dagen lang gevoetbald. Het zal voor de meeste een ervaring zijn die
ze niet snel zullen vergeten.

Het begin van de trainingsweek was al erg bijzonder voor alle voetballers. Op maandagochtend ontvingen alle kinderen een eigen Helmond Sport tenue en bal. Dit tenue hebben ze de hele trainingsweek aangehad. Na de uitreiking van het tenue en de bal kon de trainingsweek echt begonnen. Het nieuwe kunstgrasveld van het Lavans Stadion werd betreed. Onder leiding van de trainers werden verschillende oefeningen gedaan. Na de lunch stond er een clinic van de selectiespelers van Helmond Sport op het programma. Voor velen het hoogtepunt van de dag. Alle selectiespelers waren aanwezig en gaven fanatiek tips en aanwijzingen aan de enthousiaste voetballertjes. Hierna lieten vele hun eigen bal signeren door de spelers van Helmond Sport.

Op dinsdagmorgen kwamen alle kinderen weer fris en fruitig aan bij het stadion. Het bijschaven van de techniek stond vandaag op het programma. De voetbalopleiding ‘De complete techniek’ zorgde voor de techniektraining. Onder het toeziend oog van de verschillende trainers werden de verschillende oefeningen enthousiast uitgevoerd. Passeerbewegingen, balcontrole en de traptechniek werden verbeterd. Dat er op deze dag wat regen viel hield de kinderen niet tegen. Op het gladde kunstgrasveld lieten ze zien de bal nog steeds goed onder controle te kunnen houden.

trainingsweek

Na twee leerzame dagen was de laatste dag alweer aangebroken. De kinderen mochten nu in een 5-tegen-5 toernooi laten zien wat ze de dagen ervoor allemaal geleerd hadden. De teams werden om de tien minuten gehusseld. Hierdoor haalde je niet als team punten binnen, maar moest iedereen individueel zoveel punten mogelijk verzamelen. Alle voetballertjes gingen fanatiek en met volle inzet aan de gang om de meeste punten te behalen. De voetballer met de meeste punten kreeg namelijk twee gratis kaartjes voor een wedstrijd van Helmond Sport en een Meet & Greet met zijn of haar favoriete speler.

Op het einde van de trainingsweek verzamelden alle deelnemers zich in de middencirkel. Elke voetballer werd onder applaus van de rest naar voren geroepen en kreeg een persoonlijk certificaat uitgereikt. Als afsluiting werd de winnaar van het toernooi bekend gemaakt. Er waren twee spelers die precies evenveel punten hadden behaald en daarmee allebei winnaar werden van het toernooi. Wij feliciteren Siem Kanters en Guus de Leeuw beiden met het winnen van het toernooi en wensen hun veel plezier met de prijs! Daarnaast willen we alle deelnemers, trainers, spelers en overige vrijwilligers bedanken voor een geslaagde trainingsweek.

bron : Helmond Sport