Eerste oefenwedstrijd Helmond Sport succesvol

Foto:

Helmond
Sport heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen,
in “de Zeilberg” (zoals bekend al honderd jaar het skonste plekske van
de Peel) werd het tegen de plaatselijke tweede klasser amateur ZSV 0-4.De bewoners van deze Deurnese parochie vierden dit jaar niet alleen het Eeuwfeest, maar ook nog overwinningen van de lokale voetbalclub in de amateurbeker tegen regionale grootheden als Someren, Venray en vooral “grote broer” Deurne. Een sensatie tegen het team van Jan van Dijk zat er echter geen moment in, zeker niet toen ZSV-keeper Wouter Vaneker al vroeg in de wedstrijd de bal zomaar in de voeten tikte van Arne van Geffen, de middenvelder nam dit kadootje in dank aan (10′ ;0-1). Mogelijkheden om deze voorsprong voor de rust uit te bouwen werden daarentegen niet benut, met name Stanley Elbers miste twee keer vrijstaand voor de keeper.

Elbers stond overigens niet op zijn vertrouwde linkervleugel, Jan van Dijk had er voor gekozen om hem samen met Mark Koot in een tweemansvoorhoede op te stellen. Nu is het woord “kiezen” wellicht niet de juiste formulering, met het vertrek van Serhat Koç naar Turkije (voor deze transfer hoeft alleen nog wat papierwerk te worden geregeld) had de Helmondse trainer ook niet meer dan twee aanvallers tot zijn beschikking. Na de rust nam Colin van Gool de plaats in van Elbers, deze 19-jarige Eindhovenaar is nieuw in de selectie van Helmond Sport.

Afgelopen seizoen speelde hij mee (als aanvallende middenvelder) bij Jong VVV/Helmond Sport en maakte zelfs al zijn debuut in Venlo in de Jupiler League. Alhoewel hij dus niet op zijn vertrouwde positie stond, liet hij wel van zich spreken. Na een kopbal van de eveneens ingevallen Sequeira verdubbelde hij de Helmondse voorsprong (52′ ;0-2). Nadat HS weer een flink aantal kansen had laten liggen (door Kazlauskas en Koot) was het wederom Van Gool die voor de derde treffer zorgde, zijn kopbal over de keeper was weliswaar niet zo fraai als die van Robin van Persie, maar was zeker het aanzien waard (74′ ;0-3).

Het slotakoord werd gegeven door testspeler Kevin Gomez (hij maakte vorig seizoen de overgang van Feijenoord naar de Engelse Premier League club Stoke City, waar hij overigens alleen bij de beloften speelde), de back joeg een bal in de kruising (89′ ;0-4). Volgende week zaterdag speelt HS zijn tweede oefenwedstrijd, in en tegen Gemert.

bron : Helmond Sport