Helmond Sport komt niet voorbij Gemert

Helmond Sport is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om de oefenwedstrijd
tegen Gemert winnend af te sluiten, op Sportpark Molenbroek werd het
3-3. Het team van Jan van Dijk kwam wel vroeg in de wedstrijd op
voorsprong.Een vrije trap van Guijo-Velasco werd door aanvoerder Ferry de Regt van dichtbij achter doelman Sven van Ommeren getikt (4′ ;0-1). De hoofdklasse amateurs kwamen echter snel langszij, door een dekkingsfout kwam middenvelder Jasper Lalisang vrij voor doelman Van der Steen, die moest toezien hoe de bal werd doorgetikt naar de eveneens vrijstaande Youri van Brussel (12′ ;1-1).

Na dit doelpuntrijke begin werd de wedstrijd al snel erg gezapig, HS had weliswaar veel meer balbezit maar wist daarin nauwelijks kansen te scheppen. De tweede Helmondse goal kwam eigenlijk ook niet voort uit een kans, Stanley Elbers kreeg de bal op een presenteerblaadje nadat Gemert doelman Van Ommeren een schot van Kevin Visser niet controle kon krijgen (35′ ;1-2).

Elbers maakte (net zoals afgelopen week in het eerste oefenduel tegen ZSV) deel uit van een tweemansvoorhoede, maar nu samen met testspeler Eric Gómez. Deze kleine Spanjaard kon in deze wedstrijd niet overtuigen, en dat gold eigenlijk voor het gehele team. Wel liep HS verder uit na een kopbal van Visser uit een vrije trap van de ingevallen Van Geffen (51′ ;1-3), maar deze marge van twee goals zou niet genoeg blijken voor de overwinning.

Slecht verdedigen gaf invaller Jeffrey Driessen de mogelijkheid om vanaf zestien meter ongehinderd de bal in de uiterste hoek te schieten (54′ ;2-3), en ook bij de gelijkmaker van Erik van Dijk uit een vrije trap van Joost Habraken (65′ ;3-3) zag de Helmondse verdediging er niet best uit.

In de slotfase van de wedstrijd gebeurde er (behalve een handvol wissels) niets meer. Zaterdag speelt HS zijn derde oefenwedstrijd, tijdens de Open Dag treedt het aan tegen een regioteam met daarin ook een aantal spelers van Gemert.

bron : Helmond Sport