De stilste Rally is de Schone lucht Rally

Foto:

Helmond en Eindhoven zijn op zaterdag 20 september samen gastheer van de
Schone Lucht Rally 2014. Het is niet zomaar een rally, maar één met
alleen maar elektrische en plug-in hybride vervoer.

Doel van het evenement is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met elektrisch/hybride rijden. Deelnemen aan de Schone Lucht Rally kan met een eigen elektrische auto, een geleende elektrische auto óf een demo elektrische auto.

Voor jong en oud

De rally, die voor de eerste keer in Helmond en Eindhoven plaatsvindt, heeft de vorm van een puzzeltocht. De deelnemers starten in Helmond en rijden langs de mooiste plekjes naar de finish op het TU/e terrein in Eindhoven. Naast het plezier van een autorally en de beleving van het elektrisch rijden, is er dit jaar speciale aandacht voor de jeugd. Kinderen kunnen zélf navigeren en krijgen een speciaal routeboek. Een leuk evenement voor jong en oud. Wil je samen met de kids, vrienden of familie meedoen met deze schone rally? Inschrijven kan tot en met zaterdag 13 september via de landelijke website schoneluchtrally.nl. Als je op het inschrijfformulier de kortingscode ‘SLR14’ vermeldt, betaal je € 20,- per auto. Details over de route worden na de zomervakantie bekendgemaakt.

Grootste elektrische en plug-in hybride evenement

Naast de rally in Helmond-Eindhoven vinden er in 9 andere steden ook rally’s plaats. Het doel van de Schone Lucht Rally is om bewustwording van elektrisch rijden te vergroten en zoveel mogelijk traditionele auto rijders kennis te laten maken met elektrisch en plug-in hybride rijden en hen te inspireren over te stappen. Naar verwachting zullen landelijk zo’n 2.500 personen met 1.000 auto’s meerijden, waarmee de Schone Lucht Rally het grootste elektrische en plug-in hybride auto event ter wereld is. Ook als je geen elektrische of plug-in hybride auto hebt kun je meedoen. Zo stellen o.a. verschillende lokale autodealers elektrische auto’s ter beschikking.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, inschrijven (met of zonder eigen elektrische auto), het programma en de deelnemende steden op de website van de Schone Lucht Rally, via de link hieronder.

Duurzame steden

Zowel Helmond als Eindhoven werken aan een duurzame stad. Elektrisch rijden is schoner, stiller en zuiniger en draagt bij aan de duurzaamheidsambities, doelstellingen en het beleid van beide steden. Het is dan ook logisch dat bij het evenement Schone Lucht Rally de samenwerking is gezocht. De gemeenten vervullen op het gebied van duurzaamheid een voorbeeldrol en stimuleren partners in de stad om mee te werken aan de duurzaamheidsambities. Zo is o.a. toegestaan dat er laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst worden in de openbare ruimte.

bron : Helmond.nl