Onnodige nederlaag voor Helmond Sport

Helmond Sport heeft vanavond tegen Roda JC zijn laatste oefenwedstrijd
ter voorbereiding op de competitie (die volgende week begint met een
thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard) met 1-0 verloren.

Het team van Jan van Dijk was echter zeker niet de mindere van de degradant uit de eredivisie, met name na de rust had HS voldoende kansen om de winst te grijpen. In de eerste helft was er van kansen nauwelijks sprake, het eerste kwart van de wedstrijd was zelfs dodelijk saai.

De scheidsrechter deed ook een duit in het zakje om dit zo te houden, toen halverwege de eerste helft Diouck met een steekpass Elbers lanceerde besloot de arbiter om het spel stil te leggen voor een onbenullig opstootje aan de andere kant van het veld.

Acht minuten voor de rust ontstond de eerste opwinding op Sportpark Strijthagen in Schaesberg, Mark Koot kwam alleen voor Bram Verbist (na wederom een goede dieptepass van Diouck), omspeelde deze Roda-doelman, maar zijn te zachte inzet kon toch nog van de lijn worden gehaald. De geel-zwarten zagen hun aanvallende pogingen beperkt tot een vrije trap (net over) van oud HS-speler Marc Hocher, en op slag van rust kon Wouter van der Steen Roda-spits Frank Demouge van een onverdiende voorsprong afhouden door zijn inzet van zeer dichtbij te keren.

Onder de rust paste Jan van Dijk zijn inmiddels bekende tactische wissel toe, het spelsysteem veranderde van 4-3-3 naar 4-4-2. Diouck kreeg nu in de aanval het gezelschap van testspeler Fidziukiewicz, en al na een minuut kon deze Pool zijn Belgisch/Senegalese kompaan een open doelkans aanbieden, echter zonder resultaat.

Het zou niet de laatste mogelijkheid zijn voor HS om de score te openen, zelfs Roda-linksback Ard van Peppen deed een poging door vanaf 25 meter met een veel te harde terugspeelbal de eigen paal te raken. Nadat Fidziukiewicz en Van Geffen (hij completeerde na de rust het viermansmiddenveld) ook het doel niet hadden gevonden, nam de thuisclub tot vreugde van de bijna tweeduizend toeschouwers in de slotfase het initiatief over.

Het was met name spits Frank Demouge die van zich liet spreken, eerst met twee kopballen (de laatste kon nog net door Van Nuland van de doellijn worden gehaald na een halve redding van Wouter van der Steen), daarna had hij de winnende assist voor ex-Eindhoven speler Nayib Lagouireh (86′ ;1-0).

bron : Helmond Sport