Helmond Sport komt goed weg tegen Jong FC Twente

Helmond Sport heeft in zijn tweede competitiewedstrijd het eerste punt
behaald, in het vrijwel lege Grolsch Veste Stadion, waar (met de spelers
meegerekend) nog geen tweehonderd mensen aanwezig waren, werd met 2-2
gelijkgespeeld tegen Jong FC Twente.

Daar zag het na een dramatische openingsfase niet naar uit, het foutenfestival werd geopend door Justiana, zijn balverlies bood de veruit gevaarlijkste speler op het veld Jesus Martina Corona een vrije doortocht naar doelman Van der Steen. De Helmondse doelman wil in dit soort situaties vaak reddend optreden, maar tegen de harde schuiver van de Mexicaanse jeugdinternational had hij geen schijn van kans (4′ ;1-0).

Even later leidde balverlies van Kevin Visser de tweede Twentse treffer in, Corona kon de voorzet van linksback Lars Bleker binnen tikken (8′ ;2-0). Binnen een kwartier had het zelfs al 3-0 kunnen staan, toen Roel van de Sande eerst balverlies leed en vervolgens dit “corrigeerde” door rechtsbuiten Alvin Daniels in het strafschopgebied neer te leggen.

Gelukkig schoot Zschusschen de penalty een halve meter naast, anders had HS de handdoek al vroeg kunnen werpen. In plaats van een kansloze achterstand stond er twee minuten later al een acceptabelere tussenstand op het scorebord, een voorzet van Koot werd eerst door Kevin Visser tegen keeper Sonny Stevens aangeschoten, maar tegen de rebound van Diouck was hij kansloos (17′ ;2-1).

In het vervolg van de eerste helft waren beide ploegen wat meer aan elkaar gewaagd (maar op een weinig verheffend niveau), HS was net voor rust nog dicht bij de gelijkmaker. Na een mooie passeeractie van Marc Koot op de rechtervleugel gaf hij de bal op Diouck die buiten het bereik van Stevens de bal op de paal schoot.

De tweede helft begon net zoals de eerste, namelijk met een reeks van fouten in de Helmondse verdediging. Al na veertien seconden kreeg spits Zschusschen een schietkans, en daarna moest Van der Steen ook schoten van Schutte en opnieuw Zschusschen onschadelijk maken.

Tegen een vrije trap van Alvin Daniels had hij geen kans, maar deze belandde op de lat. Twintig minuten voor tijd  besloot Jan van Dijk om Stanley Elbers in te brengen, HS ging zodoende met drie spitsen spelen. Het bleek de gouden wissel, amper vier minuten nadat hij op het kletsnatte veld stond, schoot hij met zijn rechterbeen onhoudbaar in de verste hoek (76′ ;2-2). Elbers had zelfs voor de winnende treffer kunnen zorgen toen Sequeira hem vrij voor de keeper zette, maar zijn lob over Stevens belandde ver naast het doel.

Ook Roel v.d. Sande had in de enerverende slotfase nog tweemaal tot matchwinnaar gekroond kunnen worden, maar de ‘climax’ volgde ver in blessuretijd. Doelman Wouter van der Steen liet zien dat zijn zelfvertrouwen om mee te voetballen niet was aangetast na wat ongelukkige momenten tegen Fortuna Sittard en Roda JC, hij besloot doodleuk om in eigen strafschopgebied spits Zschusschen uit te kappen, maar raakte de bal vervolgens kwijt.

Hij kreeg echter hulp van scheidsrechter Martens die had geconstateerd dat Zschusschen met twee benen was ingekomen, HS kwam zodoende met de schrik vrij.

bron : Helmond Sport