Helmond Sport tevreden met gelijkspel tegen Sparta

Foto:

Helmond Sport heeft op het Kasteel een verdienstelijk gelijkspel behaald
tegen Sparta, dat voorafgaand aan deze speelronde nog zonder
puntverlies was. Ondanks de 0-0 eindstand was er weldegelijk sprake van
een boeiend schouwspel, wat in de eerste helft goed tegen elkaar opging.

Beide ploegen zochten de aanval, speelden in een hoog tempo (waarbij wel het nodige fout ging) en schiepen zich de nodige kansen. Na een fraaie aanval leek Stanley Elbers de openingstreffer voor het inschieten, maar maaide vanaf tien meter bijna volledig over de bal heen. Ook Diouck kreeg een kans om alleen op Sparta doelman Korsmit af te gaan (hij was echter wel ‘bij toeval’ in balbezit gekomen) maar liet de bal te ver van zijn schoen springen.

Aan de andere kant moest Wouter van der Steen een aantal keren reddend optreden, o.a. bij een afstandsschot, een vrije trap (dat is goed beschouwd ook een afstandsschot) en een inzet van dichtbij van aanvallende middenvelder Youri Loen.

Na de rust nam de thuisclub nadrukkelijk het initiatief in handen, spits Paul Gladon was drie minuten na de hervatting al dicht bij een treffer met een kopbal uit een corner. Wouter van der Steen kwam met de schrik vrij toen hij een afstandsschot van linksback Kenny Teijsse (vorig seizoen nog bij HS) losliet, het was de enige actie in deze wedstrijd van de doelman die als ‘fout’ bestempeld kon worden.

Toch kwamen er door toedoen van middenvelder Huseyin Dogan nog een tweetal hachelijke momenten voor zijn doel. HS kwam pas onder de druk vandaan toen Jack Tuyp in de ploeg kwam, trainer Jan van Dijk ging vanaf dat moment met drie spitsen spelen. De Volendammer deed duidelijk van zich spreken, alhoewel wat ‘log’ ogend, was hij bijzonder sterk aan de bal en kwam in een half uur (inval)tijd tot een viertal doelpogingen. De winnende treffer zat er echter niet tussen, maar met dit fraaie gelijkspel kon ook iedereen aan Helmondse zijde leven.  

 
Helmond Sport staat na vier speelronden op de twaalfde plaats. A.s. vrijdag komt titelkandidaat NEC op bezoek in het Lavans Stadion. 

bron : Helmond Sport