competitie (eerste divisie voor A-junioren) met 3-1 verloren van Ajax
hebben op een beter resultaat op Sportpark De Toekomst in Amsterdam,
aanvallende middenvelder Vito van Crooy zag een geplaatst schot over de
ver voor zijn doel staande Ajax-keeper Indy Groothuizen echter op de lat
belanden.

De thuisploeg, versterkt met een aantal spelers uit de A1 die vandaag geen competitieverplichtingen had, sloeg tien minuten later keihard toe met twee treffers binnen zestig seconden. Eerst werd Pelle Clement met een steekpass vrij voor doelman Van Gassel gezet (28′ ;1-0), meteen daarna werd een combinatie dwars door het hart van de verdediging door Ezra Walian afgerond (28′ ;2-0).

Kort na de hervatting kreeg Ralf Kemper een goede kans om zijn team terug in de wedstrijd te brengen, maar afwerken was vandaag niet het sterkste onderdeel van de A1. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd beslist door een keihard schot van James Efmorfidis waarop Van Gassel geen antwoord had (72′ ;3-0). In de slotfase kreeg het team van Rick van Rooij toch nog een klein beetje loon voor hard werken en redelijk goed verzorgd combinatiespel, linksback Tim Rerimassie kapte zijn tegenstander fraai uit, om vervolgens met rechts de verste hoek te vinden (90′ ;3-1).

bron : Helmond Sport