Brabantse derby in Den Bosch, tegen de plaatselijke FC werd een
pijnlijke 3-0 nederlaag geleden. Vanaf de eerste minuut had het team van
Jan van Dijk geen antwoord op de Bossche aanvallen, voor het doel van
Jamie Watt (de vervanger van de geblesseerde Wouter van der Steen) dreeg
er constant gevaar.

De eerste Bossche doelkans werd ingeleid door Kevin Visser die ruim tien meter door het eigen strafschopgebied dribbelde, om de bal vervolgens kwijt te raken. Nog geen minuut later kreeg ex-HS spits Erik Quekel een kopkans op de openingstreffer, vier minuten later gevolgd door een kopbal van linksbuiten Jordy Thomassen.

Op de opkomende Bossche middenvelders en verdedigers bleef HS het antwoord schuldig blijven, de onvermijdelijke achterstand kon dan ook niet uitblijven. Een voorzet van de vrijgelopen Benjamin van den Broek werd bij de tweede paal door Erik Quekel ingetikt (17′ ;1-0). Zeven minuten later leek hij de 2-0 te scoren, maar scheidsrechter Van den Kerkhof had als een van de zeer weinigen een duwfout van de spits geconstateerd.

Na iets meer dan een half uur spelen werd HS voor het eerst gevaarlijk, al was dat niet echt de eigen verdienste. Een verkeerde kopbal van de Bossche verdediger bracht Tuijp alleen voor doelman Appels, maar de Volendammer wachtte veel te lang met afronden. In plaats van een (weliswaar onverdiende) gelijke stand, ging HS met twee goals achterstand de rust in, uit een corner mocht Thomassen redelijk ongehinderd inkoppen (41′ ;2-0).

In de tweede helft kwam HS wat vaker in de buurt van het Bossche doel, al gold dat niet voor de afstandsschoten, dat werden zonder uitzondering afzwaaiers. De wedstrijd leek al heel snel dood te bloeden, maar in het laatste kwart kwam er toch nog het nodige venijn in. De Regt werd bij een corner (voor HS) zomaar tegen de grond getrapt, invaller Gomez (hij nam de rechtsbackpositie over van Kazlauskas) werd nog uit het veld gestuurd na twee gele kaarten.

De tweede viel overigens onmiddelijk nadat HS zijn laatste kans had gekregen om nog in de wedstrijd te komen, een enkele seconden durende scrimmage in de Bossche doelmond had ook in de aansluitingstreffer kunnen resulteren. Met tien man kreeg HS nog een derde treffer te incasseren, de huurling van Juventus Edoardo Ceria zorgde voor de eindcijfers (87′ ;3-0) in het met 3.286 toeschouwers gevulde Brainwash Stadion.

HS staat na zeven wedstrijden op de zeventiende plaats van de Jupiler League, a.s. woensdag komt het uit in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi, dan is in Maastricht MVV de tegenstander.

bron : Helmond Sport