Helmond Sport is er niet in geslaagd om titelkandidaat Roda JC punten af
te snoepen, het team van Jan van Dijk zag de Limburgers in de slotfase
met de volle buit vandoor gaan. Afgezien van de slotfase was de
degradant uit de eredivisie ook in de beginfase de betere partij.

Na vijf minuten spelen schoot spits Johan Plat tegen de lat nadat hij Kazlauskas had uitgespeeld, laatstgenoemde werd drie minuten ook gepasseerd door Paulissen, maar ook deze slaagde er niet in om Jamie Watt te passeren. Gaandeweg kwam HS beter in het spel, ingeluid door een fraaie actie van Diouck die zijn geplaatste bal bovenop de doellat zag belanden. Nadat ook Sequeira een kans op de openingstreffer had laten liggen, kreeg HS een nog grotere mogelijkheid op de 1-0, namelijk vanaf de penaltystip.

Roel v.d. Sande werd binnen de beruchte lijnen aangetikt door Nathan Rutjes, na enige bedenktijd besloot scheidsrechter Van Boekel tot het geven van een strafschop. Elbers plaatste zich achter de bal, maar moest bijna twee minuten wachten totdat hij daadwerkelijk op het doel van Bram Verbist kon voeren, vanwege allerlei discussies en (mini-)opstootjes. De vandaag als aanvallende middenvelder geposteerde Elbers liet zich daardoor echter niet van de wijs brengen (44′ ;1-0).

Erg lang (de rust niet meegerekend) kon HS van deze voorsprong niet genieten. Wiljan Pluim miste weliswaar na drie minuten spelen een kans, maar vijf minuten later kon hij redelijk eenvoudig dwars door het hart van de Helmondse verdediging doorstoten (53′ ;1-1). HS werd na deze gelijkmaker verder teruggedrongen, en wellicht speelde ook de zware bekerwedstrijd van drie dagen geleden (2 uur voetbal tegen MVV) ook nog wel parten.

De achterstand leek niet meer af te wenden toen ook Roda JC een penaly kreeg (na een onnodige overtreding van Kevin Visser) maar Jamie Watt kon nog met zijn voeten (met zijn handen was hij al op weg naar de linkerhoek) het schot in het midden van het doel van Frank Demouge tegenhouden. Dezelfde Demouge miste ook tien minuten voor tijd de kans op de 1-2, maar een minuut later viel deze alsnog, invaller Regino Cicilia kopte van dichtbij binnen (81′ ;1-2). Kansen op de gelijkmaker kreeg HS niet meer, Cecilia wel op de (geflatteerde) 1-3.
HS speelt a.s. vrijdag zijn volgende competitiewedstrijd, in Venlo is VVV de tegenstander.

bron : Helmond Sport