Verbetering vijfkamp record v35 door Helmondse Eefje Swinkels

Foto:

Eefje had dit doel al heel lang op haar verlanglijstje staan en zaterdag 27 september gebeurde het tijdens wedstrijden in Woerden verpletterde Eefje het 14 jaar oude record.

Verpletterde? Ja, verpletterde, het oude record was 2816 punten en Eefje Swinkels ging daar ruim overheen met 3050 punten. Het eerste onderdeel, de 100 meter horden behaalde ze een tijd van 15.86 seconden. Hoogspringen was het tweede onderdeel en ze sprong 1.45 meter, waar ze zeer tevreden mee was. Toen kwam het kogelstoten, niet haar sterkste onderdeel, maar deze dag verbeterde zij haar persoonlijke record met 75 centimeter en zet een afstand neer van 9 meter en 95 centimeter.

Nu is het record haalbaar want het kogelstoten zorgde meestal voor een slecht resultaat. Verspringen dat kan Eefje en ze zet een sprong van 4.70 neer en toen het laatste onderdeel de 800 meter, ze gaf alles wat ze waard was en zet uiteindelijk een tijd neer van 2.40.54 minuut. Wat dus uiteindelijk resulteerde in een ruime verbetering van het 14 jaar oude record.

Eefje Swinkels van harte gefeliciteerd met deze fenomenale prestatie.