Helmond Sport staat laatste in de Jupiler League

Helmond Sport heeft vanavond de uitwedstrijd bij Almere City met 3-2 verloren. In de beginfase zag het er niet naar uit dat de (weinige) toeschouwers op het Fanny Blankers Sportpark een redelijk doelpuntrijke wedstrijd zouden zien, in het eerste kwartier gebeurde er hoegenaamd niets.

De thuisclub werd vervolgens aan een voorsprong geholpen door een te korte terugspeelbal van Kevin Visser, doelman Van der Steen kon de prima spelende Vincent Janssen niet meer van scoren afhouden (15′ ;1-0). Twaalf minuten later brak deze spits opnieuw door de (zwakke) verdediging, ook nu had hij geen moeite om Van der Steen te omspelen (27′ ;2-0).
Het zoals zo vaak in deze competitie zwak aan de wedstrijd begonnen team van trainer Jan van Dijk kwam een kleine tien minuten voor rust terug in de wedstrijd, al was dat nauwelijks eigen verdienste te noemen.

Een ongevaarlijke kopbal van Weuts uit een corner kwam op de hand van centrale verdediger Sander Keller, scheidsrechter Boot kende hiervoor een strafschop toe. Stanley Elbers toonde zich wederom trefzeker vanaf elf meter (37′ ;2-1). Een minuut later schiep HS zelf de eerste scoringskans, Visser lanceerde Elbers die vanuit een moeilijke hoek op de verder niet overtuigende Almere-doelman Agil Etemadi schoot.

De tweede helft was slechts vier minuten oud toen HS langszij kwam, rechtsbuiten Koot omspeelde zijn directe tegenstander Quasten om vervolgens Tuijp een vrije schietkans vanaf tien meter te geven (49′ ;2-2). HS leek na deze gelijkmaker het initiatief naar zich toe te trekken, maar nadat Leon de Kogel bij Almere was ingevallen en Ferry de Regt met een knieblessure was uitgevallen, draaide het spelbeeld weer. Invaller Sven v.d. Kerkhof mocht zich met de bewaking van Leon de Kogel bezig houden (vorig seizoen soms ploeggenoten bij Jong VVV/HS), maar zag de ex-VVV spits bij zijn eerste actie tegen de lat koppen.

Even later zou De Kogel wel scoren, in de rebound na een voorzet van een andere invaller Mamedov, gevolgd door een inzet van Vincent Janssen op Van der Steen (79′ ;3-2). Met Sven v.d. Kerkhof als extra spits (ook in deze was hij de vervanger van De Regt) probeerde HS nog een gelijkspel te bereiken, maar het kon geen scoringskans meer afdwingen.

HS heeft na elf wedstrijden zeven punten, waarmee het gedeeld laatste staat in de Jupiler League. Volgende week zaterdag speelt HS uit tegen De Graafschap.

bron : Helmond Sport