Helmond Sport 5-0 verloren

Helmond Sport heeft de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 5-0
verloren. Het team van Jan van Dijk kwam ook vanavond in Doetinchem
slecht uit de startblokken, na twintig minuten spelen stond het al op
een kansloze 3-0 achterstand.

De score werd geopend door Jerry van Ewijk die erg makkelijk door de Helmondse verdediging heen liep (7′ ;1-0). Van Ewijk vormde samen met Vincent Vermeij het spitsenduo van de Superboeren, hier stond een driemansverdediging, bestaande uit Van de Kerkhof (De Regt is geblesseerd aan zijn knie), Van Nuland en Weuts tegenover. Bij balbezit van de thuisclub (en dat was meestal het geval) werden de flanken achterin bezet door de vleugelspitsen Elbers en Diouck, die zodoende heel wat meters moesten maken.

De thuisclub had in ieder geval geen probleem om de weg naar het doel van Wouter van der Steen te vinden, met “man-of-the-match” Van Ewijk nu in de rol van aangever kon ex-Ajacied Vincent Vermeij de voorsprong verdubbelen (16′ ;2-0). Vier minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, rechtsback Cavlan kapte eerst Diouck uit, schoot tegen Van der Steen aan om vervolgens in de rebound het net te vinden (20′ ;3-0).       

Kansen op een tegentreffer waren er overigens wel. Weuts kopte bij een vrije trap van Sequeira op het doel van Hidde Jurjus, Kazlauskas kon na een scrimmage in het doelgebied redelijk ongehinderd richting het lege doel schieten, maar zag zijn inzet over gaan. De eerste doelkans in de tweede helft was verrassend genoeg voor HS, Mark Koot schoot evenwel tegen keeper Jurjus aan. Rechtsbuiten Koot was samen met Hutten ingevallen voor resp.

Van de Kerkhof en Sequeira, het had mede tot gevolg dat Kazlauskas een linie naar achteren was geschoven om de driemansverdediging weer op orde te brengen. HS leek in deze fase wat meer grip te krijgen, maar de “opleving” werd wreed verstoord door een fout van doelman en gelegenheidsaanvoerder Van der Steen, nadat hij een niet al te moeilijk schot van Jan Lammers had gelost kon Van Ewijk eenvoudig profiteren (59′ ;4-0).

De tien meegereisde supporters moesten toen nog een half uur afzien, Diouck had het leed voor hen nog wat kunnen verzachten door een voorzet van Elbers te verzilveren, maar de Belgische Senegalees had vanavond continu ruzie met de bal. Weuts had met zijn kopballen uit corners evenmin fortuin, aan de andere kant voltooide Van Ewijk (op de terugweg hebben fans en spelers zijn naam nog met afgrijzen teruggezien bij een verkeersknooppunt) zijn hattrick (77′ ;5-0). 

HS staat na deze nederlaag voorlaatste in de Jupiler League, volgende week vrijdag staat een thuiswedstrijd tegen nummer tien Telstar op het programma.

bron : Helmond Sport