Winst op ADO Den Haag

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond zijn laatste wedstrijd in de
voorronde van de beloftencompetitie gewonnen, in stadion De Koel in
Venlo werd naaste concurrent Jong ADO Den Haag met 2-0 verslagen.

Het team van Remond Strijbosch en Jay Driessen eindigt hierdoor als tweede in deze voorronde, waardoor het zich plaatst voor de hoogste groep voor het restant van dit seizoen. Toch hadden de gasten het meeste doelbezit in dit duel, maar wisten zich daarmee nauwelijks kansen te scheppen. Jong VVV/HS kwam op voorsprong door een vrije trap van Yuki Otsu, nadat de Japanner eerst slim een overtreding uitlokte, schoot hij vervolgens vanaf zeventien meter de bal onhoudbaar in de kruising (24′ ;1-0).

Zeven minuten voor de rust zorgde Sam Strijbosch (vanavond opgesteld als rechtsbuiten) op fraaie wijze voor de verdubbeling van deze voorsprong, na een voorzet van Otsu kopte hij de bal bekeken in de verste benedenhoek (37′ ;2-0). Strijbosch kreeg net voor rust nogmaals een voorzet van Otsu, maar nu kon zijn inzet net door een Haagse verdediger worden geblokt.

Na de rust beperkte Jong VVV/HS zich (bijna) volledig tot het verdedigen van de voorsprong, afgezien van een kopbal op doel van spits Khalouta (na een voorzet van Sam Strijbosch) kon het aanvallend geen vuist meer maken. De gasten hadden via Tom van Veen nog de kans op een aansluitingstreffer, maar verder werd de overigens niet al te zeker optredende keeper Jamie Watt niet op de proef gesteld.

Ook het naar voren sturen van centrale verdediger Timothy Derijck (na een periode bij PSV en FC Utrecht weer terug bij zijn oude club) kon geen wending meer tekeer brengen. Jong VVV/HS passeert door deze zege ADO Den Haag in de eindstand van voorronde 3 en gaat zodoende samen met Feijenoord, Vitesse, AZ, Heerenveen, Willem II, Sparta en Almere City om het kampioenschap bij de beloften spelen.