Helmond Sport laat Van Nistelrooij verslagen achter

Helmond Sport heeft zijn tweede achtereenvolgende thuiszege geboekt, na
de overwinning op Telstar van drie weken geleden werd vanavond met 2-1
van Jong PSV gewonnen. Trainer Jan van Dijk had echter, naar aanleiding
van de nederlaag van vorige week bij Achilles ’29, zijn basisformatie
behoorlijk aangepast.

Jeffrey van Nuland en Kevin Gomez Nieto moesten in de achterste linie ruimte maken voor resp. Sven v.d. Kerkhof en Maiky Fecunda, op het middenveld verloor Roel van de Sande zijn plaats, Lars Hutten zakte vanuit de aanval een linie terug waardoor er voorin weer plaats was voor Oumar Diouck. Alle goede bedoelingen ten spijt kwam HS ook in deze wedstrijd (vroeg) op achterstand, de lange centrale verdediger Menno Koch mocht bij een corner van zijn “bewaker” Charles Kazlauskas ongehinderd op doel koppen (3′ ;0-1).

Het duurde een kwartier voordat HS in de buurt kwam van PSV-goalie Jesse Bertrams, na een voorzet van Kevin Visser kreeg Jack Tuijp de eerste doelkans. Tien minuten later zou de Volendammer voor de gelijkmaker zorgen (zijn vijfde treffer van dit seizoen), hij rondde een voorzet van Elbers fraai af (25′ ;1-1).  Deze aanval werd overigens voorbereid door Kazlauskas die ongehinderd het Eindhovense middenveld mocht oversteken, de ‘gelegenheidscoach’ van Jong PSV Ruud van Nistelrooij (bezig met zijn cursus voor Coach Betaald Voetbal) had net daarvoor aangegeven dat zijn spits Elvio van Overbeek zich bij zijn verdedigende taken vooral moest concentreren op de andere centrale verdediger Van de Kerkhof. Veel gevaar ging er van de Eindhovense aanvalslinie niet uit, alleen rechtsbuiten Mouassa Sanoh wilde het Koen Weuts nog wel eens lastig maken. Weuts viel in deze wedstrijd in balbezit op door een aantal goede passes, een daarvan bracht Visser in scoringspositie maar diens kopbal ging net naast het doel van de uitgelopen Bertrams.

Na de rust trok HS het initiatief naar zich toe, al bleef het niveau van deze wedstrijd bedenkelijk. Doelkansen kwamen er wel, voor achtereenvolgens Diouck, Weuts (twee maal) en Tuijp die van dichtbij hoog over schoot. Toen Jong PSV na een wissel de enige speler met eredivisie-ervaring (Abel Tamata) kwijt raakte (de A-selectie was immers nog onderweg van het Europese duel in het Portugese Estoril, bij deze Europa League wedstrijd waren overigens net zo veel/weinig toeschouwers aanwezig als bij deze ontmoeting in de Jupiler League), brak het verzet van Eindhovense zijde. Op aangeven van Sequeira kon de volledig vrijstaande Diouck de wedstrijd beslissen (85′ ;2-1), ook voor de Belgische Senegalees is het de vijfde treffer van het seizoen.

HS staat na deze derde zege van het seizoen op de achttiende plaats van de Jupiler League. A.s. maandag staat al de volgende ontmoeting op het programma, wederom tegen een Eindhovense tegenstander. De plaatselijke FC kent een uitstekende seizoensstart, met een voorsprong van twintig(!) punten op HS staat het op een fraaie derde plaats achter de titelkandidaten NEC en Roda JC.

bron : Helmond Sport