Helmond Sport verloren van FC Eindhoven

Helmond Sport heeft vanavond in het Jan Louwers Stadion met 3-0 verloren
van het dit seizoen zeer goed presterende FC Eindhoven. Toch was het
team van Jan van Dijk in deze derby, bijgewoond door 3.653
toeschouwers, minder kansloos dan dat deze eindcijfers doen vermoeden.

De Helmondse formatie (ongewijzigd t.o.v. de met 2-1 gewonnen wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Jong PSV) kreeg een handvol opgelegde doelkansen maar de afwerking was ver beneden peil. Na acht minuten kwam de eerste doelkans, overigens ingeleid door balverlies van de Eindhovense linksback Gunst (die vooral in de eerste helft erg vaak mee naar voren ging), maar Hutten schoot recht op keeper Muyters af.

De (sub-)topper uit de Jupiler League liet even later zien hoe je met een kans moet omgaan, Tom Boere (hij werd op het laatste moment in de basis geplaatst, de voorziene spits Anthony van den Hurk raakte geblesseerd in de warming-up) liet Van der Steen geen enkele kans (12′ ;1-0).

De uit de jeugdopleiding van Ajax komende spits kreeg kort voor rust de mogelijkheid voor zijn tweede treffer, na een inschattingsfout van zijn bewaker Van de Kerkhof kon hij alleen op de keeper af, omspeelde Van der Steen, maar schoot vervolgens nog in het zijnet. In de tussentijd, en ook na deze kans van Boere, had HS meer dan voldoende kansen gekregen voor de gelijkmaker. Diouck kopte op de paal na een voorzet van Elbers, zag een schot recht op de doelman afgaan en een ander schot ver afzwaaien, en ook Hutten deed (wederom) te weinig met een open schietkans.

Ook na de rust was de eerste kans voor HS, Hutten kopte naast op een voorzet van Elbers. Gaandeweg de tweede helft kreeg de thuisploeg echter meer vat op de Helmondse aanvallen en kreeg het zelf via een Helmonder (de van Feijenoord gehuurde Joey Sleegers) een kans op de op dat moment niet verdiende 2-0.

Deze tweede treffer zou toch vallen, maar daar was wel de hulp van Kazlauskas voor nodig, op de rand van zijn eigen zestien verloor hij de bal waar Fries Deschilder van profiteerde (75′ ;2-0). Het Helmondse verzet was hiermee gebroken, en nu ingeleid door een fout van Koen Weuts (stapte verkeerd in) kon invaller Jason Bourdouxhe voor de eindcijfers zorgen (78′ ;3-0). 

HS blijft na deze nederlaag op de achttiende plaats staan, volgende week zaterdag om kwart voor acht staat de volgende wedstrijd op het programma. In het Lavans Stadion is dan MVV te gast, de Maastrichtenaren staan net onder HS in de ranglijst van de Jupiler League.

bron : Helmond Sport