Wederom geen uitzege voor Helmond Sport

Helmond Sport is er ook in de laatste uitwedstrijd voor de winterstop
niet in geslaagd om de eerste uitoverwinning van het seizoen te halen,
bij  hekkensluiter RKC Waalwijk bleef het 0-0.

Het team van trainer Jan van Dijk had in de eerste helft meer dan genoeg kansen om niet alleen op voorsprong te komen, maar ook om de wedstrijd te beslissen. Al binnen vier minuten waren zowel Hutten (kopbal van dichtbij net naast) en Elbers (miste vanaf twee meter voor open doel) dicht bij de openingstreffer. Doelkans nummer drie kwam na exact een kwartier, na een vrije trap van Elbers kopte Weuts net naast. De meest curieuze doelkans kwam op naam van spits Tuijp, vrij voor keeper Arjan van Dijk greep hij naar zijn hamstring in plaats van af te ronden. Het was meteen de laatste actie van de Volendammer, zijn vervanger Diouck zou overigens de volgende in de rij zijn der kansenmissers.

De thuisclub die maar liefst zeven(!) spelers moest missen (Dennis Rommedahl, Frank van Mosselveld, Dylan de Braal, Derwin Martina, Malcolm Esajas, Helmonder Maikel Verkoelen en ex-HS speler Sandro Calabro) zou aan het eind van de eerste helft voor het eerst van zich laten spreken, Endy Opoku Bernadina dwong Van der Steen tot zijn eerste save van de avond. Het zou een voorbode zijn voor de tweede helft, want daarin nam de thuisclub het initiatief over.

Rechtsbuiten Yilderim bracht bijna zijn ploeg, die al zes(!) wedstrijden op rij heeft verloren, op een “spectaculaire” voorsprong. De Helmondse problemen werden nog groter toen Elbers tien minuten voor tijd uitviel, Jan van Dijk was namelijk al door zijn drie (allemaal gedwongen) wissels heen, de linksbuiten was de vierde speler die met een blessure uitviel. Uiteindelijk mocht HS dus nog blij zijn met een punt, het contrast met de eerste helft kon niet groter zijn.

HS blijft na dit gelijkspel op de vijftiende plaats staan in de Jupiler League, de achterstand op een “play-off” positie bedraagt momenteel negen punten. Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, in het Lavans Stadion is nummer vier van de ranglijst FC Volendam de tegenstander. 

bron : Helmond Sport