overwinningen tegen Telstar en Jong PSV werd nu MVV met lege handen
huiswaarts gestuurd. Trainer Jan van Dijk had geen
wijzigingen aagebracht in de basis, net zoals in de afgelopen
weken stonden de jongelingen Fecunda en Van de Kerkhof aan de aftrap.

Laatstgenoemde leidde met een grove beoordelingsfout de eerste kans voor de gasten in, spits Sven Braken slaagde er echter niet in om de uitgelopen Van der Steen te passeren. Twee minuten later koos de Helmondse doelman er wederom voor om zijn doel uit te komen om Braken van scoren af te houden, maar deze keer was er sprake van een inschattingsfout van de geboren Vughtenaar. Net voordat hij dacht de bal klemvast te kunnen pakken, schoot Braken deze langs hem in het lege doel (12′ ;0-1).

Na een klein half uur spelen kreeg HS zijn eerste doelkans, de in de dekking aangespeelde Tuijp draaide zich weg van zijn bewaker om vervolgens tegen de paal te schieten. Even later kreeg Diouck een opgelegde kans (na voorbereidend werk van Sequeira en Elbers, de twee beste spelers aan Helmondse zijde), maar de Belgische Senegalees had (net zoals afgelopen maandag tegen FC Eindhoven) het vizier nog niet op scherp staan.

Diouck zou echter wel aan de basis van de gelijkmaker staan, na zijn voorzet van rechts werd Tuijp door zijn bewaker Nick Kuipers in het strafschopgebied vastgepakt. Scheidsrechter Oostrom gaf voor deze overtreding een penalty, Stanley Elbers maakte wederom geen fout vanaf elf meter (43′ ;1-1). De linksbuiten die de strafschoppen met zijn rechterbeen trapt, liet twee minuten later zien dat hij met dit been ook van een grotere afstand prima kan richten. Voorafgaand door een fraaie dribbel scoorde hij onhoudbaar met een geplaatste bal met de binnenkant (45′ ;2-1).

Deze voorsprong zorgde er echter niet voor dat HS de tweede helft met vertrouwen begon, integendeel. HS liet het initiatief volledig aan de gasten die zodoende een handvol kansen kregen om langszij te komen. Het was uiteindelijk ex-HS speler Davy Brouwers die de onvermijdelijke gelijkmaker voor zijn rekening nam (66′ ;2-2). Merkwaardig genoeg zorgde deze treffer voor de kentering, HS leek zich (weer) te beseffen dat combinaties toegestaan zijn in het voetbal.

Het leidde tot drie 100% kansen voor achtereenvolgens Diouck (wild over), Elbers (tegen de keeper) en Tuijp (schoot tegen veldspeler op de doellijn nadat hij de keeper al had gepasseerd). Een slim genomen vrije trap van Sequeira zou de inleiding zijn voor de beslissende goal van de avond, Tuijp wist weliswaar vrij voor doel het net niet te vinden, maar zag tot zijn opluchting dat hij wel het hoofd van invaller Marc Koot bereikte (86′ ;3-2).
Na deze vierde zege van het seizoen klimt HS naar de zestiende plaats in de Jupiler League. A.s. vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma, in Waalwijk wacht hekkensluiter RKC.

bron : Helmond Sport