Op 13 mei is het weer zover; het Ondernemerscafé Helmond. Dit keer staat
de avond in het teken van vernieuwende agrariërs. Gastheer en – vrouw Rob van
Oorschot en Marlieke Dekker spreken met vier aansprekende gasten uit deze
branche.
Vernieuwend
ondernemen Peter Bakker van Den Ouden
Groep Peter Bakker van Den Ouden
Groep levert, zo schrijft hij op zijn website, ‘een totaalconcept voor bodemverbeteraars, biobrandstoffen en bouwstoffen’. Hoe koppelt het traditionele familiebedrijf, met ongeveer 150 medewerkers, oude waarden en normen aan moderne bedrijfsvoering? Dat totaalconcept, wat houdt dat nou precies in en hoe onderscheid hij zich daarmee van de concurrentie? Hans Vereijken van
Vereijken Kwekerijen Ook Hans Vereijken van
Vereijken Kwekerijen houdt zich bezig met bodem, maar dan voornamelijk met wat hij erin kweekt: smaakvolle ‘Tasty Tom’ trostomaten. Met een hal van 350.000 vierkante meter heeft hij één van de grotere kwekerijen in het land. De tomatenkweker is verkozen tot ondernemer van het jaar 2013 in Laarbeek en Gemert-Bakel. Hij wordt vooral geroemd om zijn vernieuwend ondernemerschap. Wat betekent innovatieve bedrijfsvoering voor Hans? Helmondse
varkens Marko van Asten van Van
Asten Fokvarkens Derde gast is Marko van
Asten, van het familiebedrijf Van Asten Fokvarkens. Naast het fokvarkensbedrijf heeft de organisatie ook een akkerbouwtak, waarop tarwe, gerst en maïs wordt geteeld. Het bedrijf startte in 1974 en maakte een enorme groei door, tot zelfs over de landsgrenzen. Het innovatieve vermogen van het bedrijf is essentieel in een sector die vrijwel continu onder vuur ligt. Marc van Rooi van Van Rooi
Meat De stad Helmond biedt
kennelijk voldoende mogelijkheden voor de branche: ook varkenshouder Van Rooi Meat onderneemt succesvol binnen onze gemeentegrenzen. Dagelijks wordt er in twee ploegen geslacht, en dat al meer dan een halve eeuw. Wat vinden beide organisaties van het Helmondse ondernemersklimaat? Wat betekent innovatief ondernemen voor deze sector? Om 20.30 uur begint het
gesprek aan tafel. Aansluitend is er als altijd entertainment, dit maal verzorgd door Luc de Graaf, en een gezellige naborrel. De deuren van Hotel West-Ende zijn open vanaf 20.00 uur. |