Amicazorg nieuw sociaal platform voor de regio

Foto: Helmond Nieuws

AmicaZorg wil zich richten op de sociaal kwetsbaren in de maatschappij. Inspelend op de maatschappelijke ontwikkelingen zoals decentralisatie van ouderenzorg, het onderbrengen van thuiszorg, jeugdzorg en geindiceerden voor de wet maatschappelijke opvang bij de gemeente(n). Het bereiken van een kwetsbare doelgroep door een kwetsbare doelgroep. AmicaZorg gaat dit definiëren door de mensen met elkaar te verbinden en creëert deze mogelijkheid via een sociaal platform. Een sociaal platform wat aanstuurt op hulpvraagverduidelijking. Een sociaal platform, zowel digitaal als in de maatschappij.

Een digitaal sociaal platform waar mensen met elkaar in contact kunnen komen met diverse mogelijkheden.

* Contact met lotgenoten

* Ontmoetingspunten georganiseerd door AmicaZorg

* Amusement

* Lokaal nieuws

* Aanmelden van ondersteuningsvragen

* Aanmelden van zorgvragen

* Informatievoorziening voor zorgvragers, vrijwilligers en mantelzorgers

* En diverse andere mogelijkheden

 

Een sociale ontmoetingsplek in de maatschappij:

* Mensen met elkaar in contact kunnen brengen met een gemeenschappelijke vraag.

* Versterken en bieden van mobiliteit

* Beïnvloeden van omgevingsklimaat

Voorbeeld: Jan, Piet, Klaas en Frits hebben individueel de wens om te klaverjassen. Jan zit in een rolstoel en is afhankelijk van derden of taxi voor vervoer, Piet is in het bezit van een auto. Piet haalt in zijn auto Jan, Klaas en Frits op. Ze rijden naar een ontmoetingsplek die AmicaZorg voor handen heeft voor de gemeenschappelijke vraag, namelijk het café Bagels and Juice waar klanten van AmicaZorg korting krijgen door prijsafspraken tussen AmicaZorg met de faciliteit die zich beschikbaar stelt.

 

Discover

Marktonderzoek wijst uit dat de zorgvragers toe nemen. Het CBS constateert dat in de periode 2001 t/m 2009 vraag naar zorg statistisch met 4% is toegenomen, daarna is de stijging tot 2012 hoger namelijk 4,4%(CBS 2012[1]). Zorg wordt steeds duurder en ingewikkelder om te verkrijgen. Zorginstellingen zijn gebonden aan basiszorg en zorgzwaartepakketten terwijl de gemeente afdwingt het eigen systeem te belasten, of er nu draagkracht is of niet. Dat maakt goede zorg of de juiste ondersteuning niet altijd mogelijk. Of het nu gaat om het aantrekken van een steunkous of het vervangen van een lamp in de keuken.

[1] CBS, 2012: Onderzoeksrapport Gezondheid en zorg in cijfers