Top 1 Toys Brandevoort moet ook haar deuren sluiten

Top 1 Toys is de zoveelste winkel die noodgedwongen haar deuren moet sluiten in winkelcentrum Brandevoort. Er wonen in Brandevoort te veel tweeverdieners en hierdoor is het voor de ondernemers moeilijk om hun deuren op te houden.

Er zijn in Brandevoort een kleine 35 winkels waarvan er vanaf volgende week 17 leeg staan. De tweeverdieners hebben geen tijd om te shoppen en doen hun boodschappen waarschijnlijk ook nog niet in het winkelcentrum van Brandevoort maar ff snel tijdens hun ritje richting huis na een zware werkdag.

De huren liggen ook te hoog zodat een ondernemer het zwaar te halen heeft en niet te vergeten dat het winkelcentrum in Brandevoort rendabel is bij een volgebouwd Brandevoort, dat betekend dat er ongeveer 17.000 bewoners in het “dorp” zouden moeten wonen voor een gezonde situatie voor de ondernemers, maar momenteel wonen er ongeveer 9.000 bewoners en dat helpt natuurlijk niet.

Dus er zullen snel meer mensen in Brandevoort moeten gaan wonen, maar aangezien er een kleine 10 procent van de woningen te koop staat is dat ook niet aannemelijk. De andere optie is dat de huren van de panden omlaag moeten om het toch aantrekkelijker te maken voor ondernemers.