Oneerlijke concurrentie voor horecazaken in Helmond

De laatste wedstrijd van het Nederlands elftal waren een tweetal horecaexploitanten zo enthousiast dat ze samen een groot scherm buiten hadden neergezet, zodat iedereen kon genieten van de wedstrijd.De twee zaken kregen een waarschuwing, omdat zij geen gepaste vergunning hadden aangevraagd, maar wel toestemming hadden om een scherm te plaatsen. Dat is natuurlijk begrijpelijk en gezien de uitzondelijke omstandigheden misschien niet nodig, maar wel terecht.

Wat meerdere horecazaken niet terecht vinden is dat er dan wel betaald moet worden voor een vergunning voor een groot scherm, maar dat bijvoorbeeld de Cacaofabriek en de Royal Phileutonia Proms in het Caratpaviljoen ook een groot scherm plaatsen en dus eigenlijk gaan concurreren, gaat hen dan weer een stapje te ver. Deze twee locaties ontvangen subsidie van de gemeente en mogen enkel een toevoeging zijn op het aanbod wordt aangeboden, het mag dus niet concurreren.

Het scherm zal aanstaande zaterdag wederom klaarstaan voor de voetbalsupporters natuurlijk met vergunning. De controleurs zullen ook komende zaterdag rondlopen om te controleren op handhaving van de regels en dat er dus niet zonder vergunning (+- 100 euro) een groot scherm buiten staat.