Wolse gaat Elkerliek inruilen

Foto:

Kees Wolse (45) treedt per 1 november toe tot  de raad van bestuur van
het fusieziekenhuis Kennemer Gasthuis en het Spaarne ziekenhuis. Daar wordt Wolse straks onder andere verantwoordelijk voor financiën en ICT in de
ziekenhuizen.Het bestuur bestaat momenteel uit Peter van Barneveld (voorzitter) en lid Yvonne Wilders. Met Wolse als derde bestuurder is het nieuwe bestuur compleet en klaar voor het verdere fusietraject.

Wolse is bedrijfseconoom en heeft ruime ervaring in de gezondheidszorg. Wolse is sinds 2008 lid van de raad van bestuur van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Daarvoor werkte hij onder andere als directeur Financiën bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Het Kennemer Gasthuis en Spaarne Ziekenhuis zijn in mei 2014 bestuurlijk gefuseerd. Peter van Barneveld: “Samen bouwen we voor de regio aan een prachtig, kwalitatief hoogwaardig ziekenhuis. Zowel voor onze patiënten als de medewerkers. Het samengaan van de beide ziekenhuizen is een complex proces en vraagt om een kundig en slagvaardig bestuur. We zijn ervan overtuigd dat we met de benoeming van Kees Wolse een mooie toekomst tegemoet gaan.”