Isa’s Trattoria bij Eindhoven Culinair

Helmond, 10-05-2012 – Isa’s Trattoria heeft vorig jaar het tv programma HERRIE XXL van Herman den Blijker gewonnen, het gaat zo goed dat zij met haar Trattoria ook wil promoten in het eindhovense. Ze gaat deelnemen aan het al jaren populaire Eindhoven culinair.

Helmond, 10-05-2012 – Isa’s Trattoria heeft vorig jaar het tv programma HERRIE XXL van Herman den Blijker gewonnen, het gaat zo goed dat zij met haar Trattoria ook wil promoten in het eindhovense. Ze gaat deelnemen aan het al jaren populaire Eindhoven culinair.

Hoewel Eindhoven Culinair al bijna twintig jaar lang vast op de agenda staat tijdens het Pinksterweekend, blijft het evenement zich vernieuwen. In 2012 betekent dit niet alleen een flinke uitbreiding van de ‘Proeftuyn’ en het verwelkomen van deelnemers als Restaurant Zuid en de Blauwe Lotus. Maar er is ook nieuws over het afschaffen van het Lempke als verplicht betaalmiddel, de gratis professionele kinderopvang en het duurzame karakter van het evenement.

Traditiegetrouw staan de Pinksterdagen voor de regio Eindhoven synoniem aan vier dagen genieten op het evenement Eindhoven Culinair. Regionale restaurants presenteren zich elk in een eigen tijdelijk paviljoen van haar beste kant. Daarbij wordt naast de mooiste en lekkerste hapjes (elk restaurant biedt al een gerechtje aan vanaf €3,00) ook een idee gegeven van de sfeer en het interieur van de betreffende horecazaak. In en rond het Eindhovense Stadswandelpark komt men niet alleen voor bijzondere hapjes en heerlijke dranken, het ontmoeten van oude bekenden en nieuwe onbekenden zorgt voor de typische gezellige sfeer en de eretitel ‘het leukste feestje van Eindhoven’. 

Proeven
De weg naar meer ‘proeven’ die in 2010 is ingeslagen wordt steeds verder uitgebreid. Afgelopen jaar is reeds voorzichtig gestart met een heuse ‘Proeftuyn’ waarin kleinere standjes te vinden waren, die allen op een bijzondere manier iets lekkers te proeven hadden. Dit jaar wordt verder gegaan op deze weg en zal de ‘Proeftuyn’ danig worden uitgebreid. Zo’n vijftien verschillende proeverijtjes staan naast elkaar opgesteld, waardoor echt een nieuwe dimensie aan het evenement wordt gegeven. 

Nieuw
Naast de vergrootte ‘Proeftuyn’ kent Eindhoven Culinair ook dit jaar weer een aantal noviteiten. Zo is de organisatie enorm blij dat naast trouwe deelnemers van voorgaande jaren jaar als KB 23, Sala Thai, Isa’s Trattoria, OZZO sushi & lounge, Welp, De Collse Hoeve en Boon, ook De Blauwe Lotus, Holland Casino en Restaurant Zuid (weer) op het terrein aanwezig zullen zijn. Op de geheel vernieuwde website www.einhovenculinair.com wordt een overzicht van alle deelnemende restaurants getoond. 

Ook aan de kleine bezoekers is gedacht. Op een speciaal kinderterrein worden in samenwerking met Timo Toekan van Van der Valk Hotel Eindhoven op zondag en maandag kinderen opgevangen in de “Kinderkamer” met naast professionele begeleiding en kinderentertainment veel sportieve en natuurlijk culinaire verrassingen. Hiermee onderschrijft Eindhoven Culinair haar doelstellingen om ook hele families een leuke dag te bieden. 
Op het evenemententerrein was het in het verleden verplicht om te betalen met zogenaamde ‘Lempkes’ (twv € 1,00). Uiteraard blijven deze Lempkes gehandhaaft, het is echter in 2012 niet meer verplicht om hiermee bij de diverse deelnemers af te rekenen; ook cash- en pinbetalingen behoren nu dus tot de mogelijkheden. 

Samen met van Gansewinkel brengt Eindhoven Culinair dit jaar wederom een uniek duurzaam initiatief : door gebruik te maken van de expertise en logistiek van van Gansewinkel zal Eindhoven Culinair 2012 geheel afval neutraal zijn; Eindhoven Culinair produceert geen afval en brengt geen schade toe aan de omgeving. Er worden alleen grondstoffen voor hergebruik geproduceerd, onder het mom “afval bestaat niet”. 

Meer informatie
De toegang tot het evenement bedraagt €5,00. Voor fijnproevers onder de 12 jaar hoeft niet betaald te worden. Het evenemententerrein is op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei geopend van 17.00 tot middernacht, op zondag 27 en maandag 28 mei kan al vanaf 13.00 geproefd worden.
Speciaal voor zakelijke gasten is er de mogelijkheid om via www.eindhovenculinair.com vooraf entreebewijzen en Lempkes (het betaalmiddel tijdens Eindhoven Culinair) te bestellen.
Noot voor de redactie, niet ter publicatie: 
Voor nadere informatie:
 www.eindhovenculinair.com

www.isashelmond.nl