Eerste koopcontracten getekend voor laatste fase van Ruyschenberg

Foto:

Het succes van Ruyschenberg blijft aanhouden. Waarschijnlijk heeft dit
te maken met de rustige woonhofjes, de leuke jaren ’30 architectuur en
het nodige groen in en om de wijk. Opgeteld bij het brede aanbod en de
realistische en betaalbare huisprijzen.In een rustig maar gestaag tempo vinden dus zo geïnteresseerden de weg naar de laatste fase van het fraaie nieuwbouwplan in De Groene Loper. De zes tweekappers en acht bungalows zijn populair en krijgen veel aandacht van woningzoekenden. En niet zonder resultaat: de eerste koopcontracten zijn inmiddels gesloten. Er zijn nog maar een paar woningen beschikbaar. Geïnteresseerden moeten er dus snel bij zijn.

Start bouw derde fase

Komend voorjaar start de bouw van deze derde en laatste fase. Dat verwacht SDK Vastgoed -die namens VOF De Groene Loper Ruyschenberg- ontwikkelt, op basis van de huidige voortgang van het aantal verkopen. Het gaat in totaal om veertien woningen die volledig beantwoorden aan de hedendaagse vraag naar comfort en flexibiliteit. Vraaggericht bouwen dus. Zo hebben alle bungalows standaard vloerverwarming en twee badkamers. En daarbij kan de koper zonder meerkosten kiezen uit meerdere indelingsvarianten. De tweekappers hebben standaard de luxe van een apart toilet op de verdieping en kennen een breed scala aan opties. 

Fase twee nadert hoogste punt

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan 36 rij- en hoekwoningen en vier tweekappers uit de tweede fase van Ruyschenberg. In januari bereikt dit deel zijn hoogste punt. Samen met de reeds gebouwde woningen in deelplan Berlaer krijgt het plan De Groene Loper zo steeds verder vorm.

Deelplan Ruyschenberg

De nieuwe woonwijk Ruyschenberg is een onderdeel van De Groene Loper aan de Kanaaldijk Noordwest in Helmond, en sluit aan op de Zwanenbeemd. De woningen worden gebouwd in een jaren ’30-architectuur, afgestemd op persoonlijke woonwensen. Ruyschenberg telt bij voltooiing 116 woningen en is zeer divers, de architectuur vertrouwd en de geborgenheid groot. Ruyschenberg heeft als belangrijkste kenmerken:
• breed aanbod: rij-, hoek- en kopwoningen, tweekappers, bungalows, vrijstaand geschakelde woningen en patiowoningen;
• aansprekende architectuur;
• hoogwaardig uiterlijk door duurzaam materiaalgebruik;
• dorpse uitstraling;
• kleinschalige woonhofjes met elk een eigen identiteit;
• autoluw en kindvriendelijk;
• veel aandacht voor openbaar groen;
• op loopafstand van het stadscentrum Helmond, de Warande en de golfbaan.
Meer informatie is te vinden op de site van Ruyschenberg.