Zonnige dagen voor de tijd van het jaar

Op één van de kortste dagen van het jaar zal de zon zich uitbundig laten
zien. Ook morgen is de kans op zon groot. Geniet er maar van, want
zonnige decemberdagen zijn zeldzaam. Het heldere weer resulteert in een
paar koude nachten met lichte vorst. Later in de week neemt de
bewolking toe en neemt de kans op nachtvorst af.

Vanochtend was de zonsopkomst te zien. Wel is het daarbij wat nevelig en mistig. De temperatuur ligt rond het vriespunt. De dag begint wat grijs met laaghangende bewolking en temperaturen rond 8 graden.

Vanmiddag schijnt de zon uitbundig. Bij een zwakke tot hooguit matige zuidelijke wind wordt het een graad of 7.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en komt het op veel plaatsen tot lichte vorst. Lokaal ontstaat een enkele mistbank.

Morgenochtend lossen de eventuele mistbanken snel op en rest een dag met veel ruimte voor de zon. Het wordt 5 tot 7 graden.

In de nacht van woensdag op donderdag is er opnieuw kans op lichte vorst. Er kan echter mist of lage bewolking ontstaan, waardoor de afkoeling lokaal getemperd wordt.

Donderdag zal de zon zich opnieuw op veel plaatsen laten zien, met kans op wat bewolking of hardnekkige mist. De maxima komen uit rond een graad of 6.

Vrijdag nadert een storing vanuit het westen, hierdoor neemt de bewolking langzaam toe. Aan het eind van de dag stijgt de kans op wat lichte regen.

De dagen daarna heeft bewolking de overhand en valt af en toe wat regen. Door het bewolkte weerbeeld neemt de kans op nachtvorst af. Ook overdag wordt het waarschijnlijk iets zachter.