Helmond heeft primeur met chip fietsenstalling

Foto:

Het nieuwe stationsgebouw in Helmond is afgelopen zondag officieel geopend en daar hoorde ook de 54 meter lange fiets- loopbrug bij en de super moderne chipfietsenstalling.

De fietsenstalling bied ruimte aan 2000 fietsen en de komende twee jaar zal er gebruik gemaakt gaan worden van een nieuw technisch systeem dat het stallen van je fiets eenvoudiger en veiliger moet maken.

De zogenaamde “chipstallen” is een systeem dat werkt met je OV-chipkaart en sectoren in de stalling die aangeven waar nog plekken beschikbaar zijn. Je moet met je OV-chipkaart inchecken en ook weer uitchecken alvorens je je fiets kunt pakken.

Je OV-chipkaart zal door de beheerder van de stalling een koppeling maken met een sticker op je fiets, maar heeft u geen OV dan krijgt u een kaart van de beheerder. Dit moet de stalling veiliger maken iedereen checkt zichzelf in en er worden steekproeven gehouden door de beheerder.

Het chip systeem zal er ook voor zorgen dat de beheerder kan inzien hoelang er bepaalde fietsen al staan, want er zit wel een maximum van 10 dagen aan vast. De fietsen die langer staan zullen verwijderd worden. Verwijderd worden ook de fietsen die buiten de stalling geplaatst worden. De nieuwe hypermoderne fietsenstalling is gratis.