Einde van de winter nadert

Het einde van de meteorologische winter nadert, maar het weer heeft de
komende dagen meer weg van herfst. Geregeld valt wat regen en ook de
wind laat van tijd tot tijd van zich horen. Daarbij is het vooralsnog
zacht voor de tijd van het jaar. De meteorologische lente begint met
normale temperaturen.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt en trekt een regengebied over ons heen. Na passage van de neerslagzone weet de zon af en toe door te breken en is kans op een enkele bui. Het wordt een graad of 10. Qua temperatuur lijkt het wel lente, echter de meest matige tot vrij krachtige zuidenwind maakt voor het gevoel een stuk frisser.

Vanavond volgen vanuit zuidwesten enkele buien en gedurende de nacht wordt het weer droog. De minima komen uit tussen 4 en 6 graden.

Morgen blijft het op de meeste plaatsen droog, maar komt vrij veel bewolking voor. Het waait matig uit zuidelijke richtingen en de temperatuur loopt op naar een graad of 11. Ook de avond en nacht verlopen zo goed als droog en het wordt niet kouder dan een graad of 3.

Donderdagochtend vroeg is het nog droog, maar al snel gaat het vanuit het zuidwesten regenen. De wind wakkert gedurende de ochtend aan naar vrij krachtig in het binnenland tot hard op de Wadden en zwakt vervolgens weer af. Later krijgt de regen een buiig karakter, maar al met al wordt het op de meeste plaatsen een regenachtige dag. De temperatuur weet minder hoog op te lopen en blijft rond 9 graden steken.

Vrijdag wordt het waarschijnlijk een grijze dag met wat regen. De temperatuur ligt rond 9 graden.

Zaterdag wordt het startsein gegeven voor de meteorologische lente. Echt lenteachtig wordt het weekend echter niet. Er is vrij veel bewolking met zo nu en dan een enkele bui. Sporadisch weet de zon mogelijk even door te breken. Daarbij wordt het 8 à 9 graden.

De dagen daarna valt geregeld wat regen en ligt de temperatuur rond 9 graden.