Helmond Werkplein werklocatie Wmo-medewerkers Peel 6.1

Foto:

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking Peel 6.1 is de huisvesting
van de medewerkers die gezamenlijk taken op het gebied van de Wmo
uitvoeren. Hiervoor hebben de zes gemeenten in een voorgenomen besluit
de locatie Helmond-Werkplein als meest geschikte locatie aangewezen.Op deze locatie zal dit jaar nog gestart worden met de regionale uitvoering van de huidige taken op het terrein van de individuele voorzieningen Wmo. Vanaf 1 januari 2015 komen daar naar verwachting de nieuwe taken vanuit de AWBZ bij. Het gaat om een groep van 51 Wmo medewerkers en 8 tijdelijke plekken Jeugdzorg.

Eisen keuze locatie

Bij de keuze van de locatie speelden de volgende eisen mee:

  • Huisvesting vindt plaats binnen de bestaande gemeentelijke gebouwen  
  • Huisvesting moet passen bij de kwalitatieve en kwantitatieve eisen rondom klantgerichte dienstverlening (klantgericht) en werkprocessen (inhoud, integrale aanpak en efficiency).
  • Huisvesting in Helmond levert een directe en efficiënte verbinding op met de taken die daar in het kader van de Jeugdzorg en de toekomstige Participatiewet ook reeds plaatsvinden
  • Huisvesting moet passen bij het principe van Peel 6.1 als netwerkorganisatie die op termijn plaats onafhankelijk werkt.

Besluit april

Er heeft zorgvuldig onderzoek plaatsgevonden, waarbij zowel bestuurders als medewerkers betrokken waren. Het is een voorgenomen besluit omdat de Bijzondere OndernemingsRaad hierover nog advies moet geven. Een definitief besluit volgt in april.