Heerlijke lenteweer

De lente doet deze week goede zaken. Na een schitterend weekend, is het
deze week zeker niet onaardig. Vandaag krijgen we met enkele
wolkenvelden te maken, maar in een groot deel van het land verloopt de
dag gewoon zonnig.

Voorlopig mogen we uitzien naar prachtig lenteweer. De atmosfeer staat niet stil, maar de veranderingen kunnen het lenteweer niet van zijn stuk brengen. Tussen twee hogedrukgebieden in, bevindt zich een zwakke storing. De storing veroorzaakt later op de dag bewolking . Met neerslag hoeven we geen rekening te houden.

Het wordt maximaal 19 graden. In de loop van de dag raakt het vanuit het noordwesten wat bewolkt, maar het blijft overal droog. De zwakke tot matige zuidenwind draait in de loop van de dag naar het noorden en wakkert aan naar matig tot vrij krachtig.

Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden en opklaringen. Het kwik daalt tussen de 2 en 5 graden. Er staat een matige, tot vrij krachtige noordoostelijke wind.

Morgenochtend maken de wolken ruimte voor de zon. De middag verloopt zonnig met temperaturen tussen de 14 en 17 graden.

Woensdag belooft een zonovergoten dag te worden. De wind is zwak en is naar het oosten gedraaid. Met maxima van 11 tot 16 graden blijft het te zacht voor de tijd van het jaar en is het prima doeweer.

Voorlopig is er geen vuiltje aan de lucht. In het weekend moet de lente mogelijk een toontje lager zingen. De onzekerheid in de verwachting neemt dan ook snel toe.