20 graden op eerste officiële lentedag

Met hoge temperaturen en veel zonneschijn begint vandaag officieel de
lente. Het waait behoorlijk stevig, maar het zonlicht wordt enkel
gehinderd door wat flarden sluierbewolking. Het wordt 18-22 graden!
Morgen is het weer gedaan met de lentewarmte. Regen en 10 graden lagere
maxima staan op het programma.

Vanmiddag is het stralend zonnig weer en schuift soms wat sluierbewolking voorbij. Er staat een matige tot vrij krachtige zuid(west)enwind, windkracht 3 tot 5.

Deze wind voert droge en zeer zachte lucht aan, waarin de temperatuur aan zee tot een graad of 18 oploopt en kunnen we rekenen op 20-22 graden.

Vanavond nadert vanuit het westen koudere lucht. In de loop van de avond veroorzaakt een koufront toenemende bewolking en vannacht gaat het vanuit het westen regenen. De temperatuur daalt vannacht tot een graad of 7.

Morgen heeft de warme lucht het land verlaten en verloopt de ochtend bewolkt en regenachtig. ’s Middags wordt het geleidelijk droog en wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Het wordt maximaal nog maar een graad of 10: dat is 10 graden kouder dan vandaag! De wind draait daarbij naar het westen en is meest matig.

Het is morgenavond droog en rustig weer met opklaringen, in de nacht gevolgd door wolkenvelden vanuit het zuiden.

Zaterdag is er veel bewolking en passeert in de loop van de dag een volgende neerslagstoring. De regen wordt later in de middag gevolgd door regenbuien waarbij tussendoor mogelijk nog wat zon te zien is. De middagtemperatuur komt uit rond 11 graden.