Skatepark Brandevoort officieel geopend

Foto:

Op zondag 13 april is het skatepark Brandevoort officieel in gebruik
genomen. Dit nieuwe skatepark ligt bij het Sport- en Beweegpark in
Brandevoort.

Brandevoort heeft een prachtig Sport- en Beweegpark. Op het Sportpark vindt men, naast traditionele grasvelden, een professioneel kunstgrasveld, beachvolleybalvelden, jeu de boules-banen en een basketbalveld. In en om het Sporthuis zijn diverse mogelijkheden om te bewegen als dans, yoga, darts en tafeltennis. Op het terrein buiten het Sportpark is een fietscrossterrein gerealiseerd en de nu geopende skatebaan.

Henk Noortpark

Wijkbewoner Henk Noort heeft de ontwikkeling en bouwbegeleiding van dit alles uitgevoerd. Hij heeft de afgelopen 4 jaren enorm veel tijd en energie gestoken in de realisatie van het Sporthuis en het Sport- en Beweegpark. Brandevoort is hem daarvoor erg veel dank verschuldigd. Daarom heeft de wijkraad Brandevoort besloten dat het skatepark voortaan het Henk Noortpark zal heten.


Al in 2010 heeft een groep jeugdige Brandevoorters aan het toenmalige college van burgemeester en wethouders gevraagd of er een skatebaan kon worden gerealiseerd. Het nu geopende Henk Noortpark is weer een volgende stap om faciliteiten te realiseren waar de jeugd zelf om heeft gevraagd en die ervoor zorgt dat de wijk ook voor de jonge bewoners een fijne wijk is om te wonen en op te groeien.

Try it yourself

Na de officiĆ«le openingshandeling door wethouder Yvonne van Mierlo en de naamgever van het park, heeft de wethouder nog deelgenomen aan het programmaonderdeel “try it yourself”. Al steppend heeft ze zelf het parcours verkend.