Wat voor weer is het met Pasen

Vandaag is het droog met flinke zonnige perioden. Met Pasen wordt het
warm met temperaturen rond 20 graden! Paaszondag begint droog met zon,
maar in de middag en avond zijn er enkele buien voor het zuiden.
Paasmaandag verloopt wisselvallig met geregeld een bui, maar tussendoor
ook zonnige perioden.

Vanuit het noordoosten begint op steeds meer plaatsen de zon goed te schijnen. De middagtemperatuur ligt iets hoger dan gisteren; namelijk tussen 13 en 17 graden. Het blijft droog en het  waait matig, in het noordwestelijk kustgebied vrij krachtig, uit het (noord)oosten.

Vanavond en vannacht blijft het, op een enkele spat na, droog. Het wordt zeker geen koude nacht en het kwik daalt slechts naar 10 tot hooguit 6 graden.

Zondag, Eerste Paasdag, begint de dag droog met zonneschijn. In de middag neemt de bewolking in het zuid(west)en toe en kunnen enkele buien voorkomen. Iets verder noordwaarts blijft het droog met veel zonneschijn. De temperatuur weet in veel plaatsen de 20 graden te passeren, maar aan de Zeeuwsekust en op de Wadden moeten ze het met een graad of 17 doen. De oostelijke wind wakkert gedurende de dag aan naar vrij krachtig, op de Wadden krachtig, wat het voor het gevoel een stuk frisser maakt.

Op maandag, Tweede Paasdag, valt zo nu en dan een enkele bui, maar zijn er ook zeker zonnige perioden voor. Het blijft relatief warm met temperaturen tussen 17 graden vlak aan zee en 21 in het oosten van het land. De oostenwind is wat bedaard en waait overwegend matig.

Na de Paasdagen blijft het vrij warm met maximumtemperaturen dichtbij de 20 graden. Af en toe schijnt de zon, maar enkele, soms hevige, buien behoren er ook bij.