Even geduld voor warm zomerweer

Wie smacht naar warm zomerweer moet nog even geduld hebben. Vandaag
krijgen we de zon weinig te zien en regent het met regelmaat. Morgen
knapt het weer vanuit het zuidwesten op en vrijdag wordt een zonnige
dag.

Het wordt ook warmer met op zaterdag zomerse tot tropische temperaturen.

In het noordoosten start de dag met zon, maar in de rest van het land is het overwegend bewolkt en ook in het noordoosten neemt de bewolking toe. Vanuit het zuidwesten volgt regen.

Vanmiddag wordt de neerslag meer buiig en vooral in de noordoostelijke helft van het land is daarbij kans op onweer. Voor de buien uit kan het in Groningen nog circa 22 graden worden. In de rest van het land wordt het 18-20 graden. De wind is matig en waait uit het zuidoosten tot zuiden.

Ook vanavond zijn er nog buien met kans op een klap onweer. In de nacht neemt het aantal buien af. De minimumtemperatuur ligt rond 10 graden.

Morgen start de dag op veel plekken bewolkt. Er trekken buien over het land met daarbij kans op een klap onweer. In de middag neemt de buiigheid vanuit het zuidwesten af en komt de zon steeds meer tevoorschijn. Het wordt 15 graden op de Wadden tot 18 in het zuiden van het land bij een matige tot krachtige zuidwestenwind.

Vrijdag wordt een zonnige lentedag. Vanuit het zuiden stroomt geleidelijk warmere lucht het land in en het wordt 18 graden op de Wadden tot 24 in Limburg.

Zaterdag wordt een zomerse stranddag. De zon schijnt uitbundig en de middagtemperatuur varieert van 24 graden op de Wadden tot 30 graden in het zuiden en zuidoosten. Doordat er een matige oostenwind waait wordt het ook op de westelijke stranden zomers warm.

Tijdens Pinksteren ligt de middagtemperatuur rond 25 graden. Op beide dagen zijn er zonnige momenten, maar is er ook kans op een stevige onweersbui.

Daarna blijft het mogelijk nog even warm, maar waarschijnlijk volgt in de loop van volgende week een overgang naar een iets koeler weertype. Daarbij is dagelijks kans op een paar buien.