GGZ Oost Brabant wint gastvrijheidszorg Award 2014

Foto:

De GGZ Oost Brabant gevestigd in ‘t Warant heeft de Gastvrijheidszorg Award 2014 gewonnen in de categorie GGZ. De resultaten op ‘DOEN’ gerichte gastvrijheid heeft ‘t Warant terecht gewonnen laat GGZ Oost Brabant weten.

Het leveren van veilige, menslievende en herstelgerichte zorg zit in de genen van alle zorgmedewerkers, zo vond de jury. Een goede bejegening en gastvrijheid in de instelling kwam dan ook voort uit de servicegerichte en vriendelijke houding van de medewerkers. De rol van de cliëntenraad was daarnaast duidelijk zichtbaar. Ook was er een goede ambiance in de instelling: ‘schoon, fris en goed onderhouden’, zo beschrijft de jury de locatie. Daarnaast verdiende ‘t Warrant ook goede punten met eet en drinkactiviteiten. “Eten en drinken is een sociale bezigheid, waarbij één keer per week op de eigen afdeling zelf wordt gekookt gericht op herstel, sfeer en samen doen.”
 
Gastvrijheidszorg met Sterren reikt de Gastvrijheidszorg Awards uit. Door middel van het uitreiken van sterren werden 230 zorgaanbieders beoordeeld op gastvrijheid. Doel van de award is het stimuleren van goede gastvrijheidszorg en de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren. 
 
De resultaten van alle deelnemende instellingen zijn te vinden in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2014 of op de website.

Bron : Nationale zorggids