Droog en regelmatig is de zon te zien

Op veel plaatsen blijft het vandaag nog droog en schijnt de zon
regelmatig. Vooral het zuidwesten maakt kans op een droog verloop van de
dag. Morgen en het weekend is het wisselvallig, dan trekken veel
wolkenvelden over het land en komen verspreid over het land buien voor.

Sinds medio juni hebben we te maken met gematigde omstandigheden. De temperatuur houdt zich netjes op rond het langjarig gemiddelde. Ook het weerbeeld is heel normaal. Zonnige momenten worden afgewisseld met wat regen of een bui. De komende periode blijft het weerbeeld heel “normaal”.

In het noorden en oosten komen enkele buien voor met kans op onweer, in de rest van het land zijn er zonnige opklaringen en is het droog. De buiigheid verdwijnt in de loop van de middag. Er staat op de meeste plaatsen maar weinig wind, in de middag kans op een windje van zee. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 19 aan de kust en 21-23 graden in het binnenland.

Vanavond is het prima weer. De buiigheid in het noorden en oosten is verdwenen. In het zuiden en midden van het land heeft de zon last van sluierbewolking, maar het weer oogt vriendelijk. Verder staat er maar weinig wind. Prima weer voor een wandeling of fietstochtje. Gedurende de nachtelijke uren neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en is er in het zuidwesten kans op een bui. De temperatuur daalt naar een graad of 10 in het binnenland.

De laatste dag van de werkweek verloopt wisselvallig. De bewolking heeft de overhand en er komen buien voor. De meest actieve buien zijn voor het oosten van het land. De buien kunnen gepaard gaan met onweer. De temperatuur ligt net boven normaal. Normaal wordt het in deze tijd van het jaar ongeveer 20 graden in De Bilt, vrijdag mogen we daar 2 graden bij optellen. De wind draait van zuidoost naar west en is zwak tot matig van kracht.

In het weekend verplaatst een zwakke depressie zich van de Britse Eilanden naar Denemarken. Beide dagen van het weekend staan we onder invloed van de depressie en moeten we rekening houden met wisselvallig weer. Overdag wordt het maximaal 20 graden en in de nachten wordt het niet kouder dan 10 graden. De wind zit dan in de west(noordwest)hoek.

Volgende week blijft het wisselvallig met elke dag kans op buien, maar ook regelmatig ruimte voor de zon. De temperatuur ligt rond normale waarden voor eind juni. Warm zomerweer zit er voorlopig helaas niet in.

bron : Weeronline.nl