Wel grote televisie maar geen schermen tijdens halve finale

Foto:

De kroegen aan het Havenplein mogen wel grote televisies plaatsen voor de bezoekers maar één groot scherm voor het hele Havenplein mag niet omdat er niet voldoende politie-inzet beschikbaar is.

Een groot scherm om gezamelijk als een eenheid naar het Nederlandselftal te kijken is een groot evenement, voor de veiligheid moeten hier extra politieagenten voor ingezet worden om de veiligheid te waarborgen. Een vergunning voor een dergelijk evenement had tot en met 1 december 2013 aangevraagd kunnen worden.

Hoe hadden we ooit kunnen weten in novenber 2013 dat Nederland de halve finale zou gaan bereiken, moeten er voor dit soort uitzondelijke gebeurtenissen geen schikkingen gemaakt worden door de ambtenaren in het blauw? Moet de gemeente in deze gevallen de regels niet versoepelen? Dit zijn nu net de evenementen waarmee de ondernemer weer wat extra’s kan verdienen in de toch al moeilijke tijden.

Inmiddels is door de horecaexploitanten bekend gemaakt dat er wel degelijk een groot scherm van 4×4 mtr op het Havenplein zal staan, in tegenstelling van wat we dus eerder in dit bericht hebben laten weten.