Heerljke temperaturen 

Warme lucht stroomt vandaag vanuit het noordoosten het land in. Dit
leverde overdag bewolking en regen op, vanavond volgden (onweers)buien.
Na vandaag is het een stuk warmer. Morgen wordt het in grote delen van
het land meer dan 25 graden. Daarbij kunnen lokaal opnieuw onweersbuien
ontstaan.

Vanavond trekken vanuit het noordoosten buien over het land. Bij de buien is vooral in het oosten kans op onweer en hagel.

Doordat de aangevoerde lucht steeds warmer wordt, koelt het nauwelijks af. In de nacht wordt het overal droog en de minimumtemperatuur ligt rond 16 graden.

Morgen schijnt de zon regelmatig. Bij een matige noordoostenwind warmt de lucht flink op. Het wordt 23 graden op de Wadden tot lokaal 28 in het zuidoosten van het land. Daarbij ontstaan flinke stapelwolken die in de namiddag en avond vooral in de zuidoostelijke helft van het land kunnen uitgroeien tot regen- en onweersbuien.

Vrijdag en zaterdag worden ook zonrijke dagen met maxima rond 25 graden en in het binnenland kans op een enkele onweersbui. Zondag zijn de buien waarschijnlijk talrijker en daardoor blijft de temperatuur rond 22 graden steken.

Begin volgende week zit de temperatuur in een kleine dip met maxima rond 20 graden, maar later in de week lijkt het weer wat warmer te worden. De kans op buien blijft wel aanwezig.

bron : Weeronline.nl