Broeierig en iets koeler

Na twee dagen met tropische hitte hebben we vandaag en morgen te maken
met broeierige warmte en regen- en onweersbuien. Daarbij is kans op
hagel, (zware) windstoten en lokale wateroverlast. Vanaf dinsdag is het
vrij stabiel zomerweer met veel zon en zomerse middagtemperaturen van
een graad of 27. Lokale warmteonweders behoren wel tot de mogelijkheid.

Vanmiddag neemt de kans op enkele stevige regen- en onweersbuien toe. De buien kunnen gepaard gaan met hagel, zware windstoten en lokale wateroverlast. Volg de waarschuwingen!

Bij dit alles wordt het broeierig warm met maxima van 24 graden aan zee tot 29 graden in het oosten. Bij voldoende zon zou het langs de oostgrens lokaal nog 30 graden kunnen worden.

Vanavond en vannacht houden de regen- en onweersbuien aan. De kans op zware windstoten neemt af. Met minima rond 18 graden beleven we opnieuw een zeer zachte nacht.

Morgen houden we te maken met veel bewolking en regen- en onweersbuien. Daarbij is nog altijd kans op hagel, windstoten en lokale wateroverlast. De meeste neerslag valt in het midden en zuiden van het land. In het noorden laat de zon zich af en toe zien en is het vaak droog.

Alleen in de noordoostelijke landsdelen loopt de temperatuur nog op naar zomerse waarden van 25-28 graden. In de rest van het land wordt het slechts 21-24 graden. De wind is matig, aan zee (vrij) krachtig, uit noordelijke richtingen.

Dinsdag bouwt een nieuwe hogedrukgebied op ten noordwesten van ons land. Hierdoor steekt een matige noordwestenwind op die droge lucht aanvoert. Met veel zonneschijn wordt het weer zomers warm: maxima rond 27 graden!

De dagen daarna blijft het zomers warm met maxima rond 28 graden en vrij veel zonneschijn, maar een lokale onweersbui behoort ook tot de mogelijkheden. Op lange termijn wordt het waarschijnlijk iets minder warm. Aan de neerslagkansen verandert weinig.

bron : Weeronline.nl