Ex-orkaan Bertha brengt bezoek aan Nederland

Vanaf de Atlantische Oceaan komt een depressie vandaag op ons af. Bertha
raasde vorig weekend nog als tropische storm over de Caraïben en
groeide daarna uit tot een orkaan. Inmiddels zijn de windsnelheden van
deze storing wat afgenomen, maar vanmiddag zal het bij ons door deze
ex-orkaan wel onstuimig en nat worden.

Vanmiddag komen stevige buien voor met kans op onweer en (zware) windstoten. De wind draait van zuidoost naar zuid tot zuidwest en neemt toe tot matig boven land en krachtig tot hard (windkracht 6-7) aan zee. De maximumtemperatuur is ondanks bewolking en buien nog vrij hoog met circa 24 graden.

Vanavond trekken de buien naar het noordoosten weg. Het waait nog enige tijd flink met langs de westkust een harde (windkracht 7) tot soms stormachtige (windkracht 8) wind. In de nacht neemt de wind langzaam iets in kracht af. Het is wisselend bewolkt met vooral in het westen en noorden nog kans op een bui. De minimumtemperatuur ligt rond 14 graden.

Morgen is er eerst veel bewolking. Later komt er meer ruimte voor de zon, maar kunnen ook fikse stapelwolken ontstaan die plaatselijk uitgroeien tot een onweersbui. Het wordt circa 22 graden bij een matige, aan zee krachtige tot harde, zuidwestenwind.

Ook dinsdag is het nog tamelijk onstuimig met een stevige zuidwester en regelmatig een bui. Tussendoor schijnt ook soms de zon en het wordt ongeveer 20 graden.

De dagen daarna blijft het buiig en vrij koel zomerweer met maxima rond 20 graden. In de nachten is het niet koud met minimumtemperaturen van een graad of 13.

bron : Weeronline.nl